Na "srpskom moru" sa reprezentativcima 1Foto: Veslački savez Srbije

LJubitelji veslanja iz Velikog Gradišta ubuduće će imati priliku da na svojim vodama, rame uz rame, vežbaju sa elitnim takmičarima sa svih meridijana.

Naime, Veslački klub „Srebrno jezero“ iz Velikog Gradišta zvanično je primljen u članstvo Veslačkog saveza Srbije, čime je ovaj sportski kolektiv ostvario davnašnju želju žitelja ove varošice na Dunavu čije je „srpsko more“ već godinama domaćin priprema vrhunskih takmičara, pa i članova reprezentacija sa skifovima i kanuima iz Srbije i nekoliko inostranih zemalja.

Generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović je tim povodom izrazio zahvalnost predsedniku opštine Veliko Gradište, Draganu Miliću, na trudu i naporu koji je uložen da veslanje dobije priliku da se razvije na teritoriji Opštine Veliko Gradište, a i okoline. Kako je naveo, osnivanje novih klubova je veoma značajno za razvoj veslanja u Srbiji, naročito u sredinama gde veslanje nije bilo zastupljeno. Podsetimo, Nacionalni veslački centar na Srebrnom jezeru svečano je otvoren 2012. godine, čime je, pored Beograda, postao glavna baza srpskog veslačkog sporta.

Zbog optimalnih uslova za pripreme ovde su trenirali naši reprezentativci za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, a Veslački savez Srbije dobio je mogućnost da organizuje velika međunarodna takmičenja i van Beograda i na taj način populariše veslanje i u malim sredinama. S obzirom na vrhunske uslove na Srebrnom jezeru ova lokacija privlači i strane reprezentacije i klubove za pripreme. Centar poseduje hangar za čamce, svlačionice, sanitarni prostor, ergometranu, teretanu kao i posebnu kancelariju za sastanke stručnog štaba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari