Nadal lako do trećeg kola Mastersa u Rimu 1Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u treće kolo Mastersa u Rimu posle rutinske pobede nad Džonom Iznerom 2:0 u setovima (6:3,6:1).

Svega 76 minuta je trebalo Nadalu da stigne do Denisa Šapovalova koji ga čeka u narednoj rundi takmičenja.

Videli smo poprilično izjednačenu borbu dvojice tenisera u prvoj polovini prvog seta, da bi se ključni detalj dogodio u sedmom gemu kada je Izner propustio dve brejk lopte na servis Rafaela Nadala.

Te dve greške Iznera sa osnovne linije, prvo iz bekhenda a zatim iz fornenda, su skupo koštale Amerikanca budući da posle tog momenta pre svega psihički, a zatim i taktički pada i gubi gem na svoj servis, a Nadal onda rutinski, bez izgubljenog poena zavrsava prvu deonicu meča u svoju korist.

Nadal koristi momentum i pravi odmah brejk u prvom gemu drugog seta i praktično time završava priču oko plasmana dalje.

U tom momentu se osvajač 21 Grend slema nalazi u nezaustavljivoj seriji i od 15 poena, dobija 12, tako da ubrzo uvećava prednost, da bi u petom gemu drugog seta napravio još jedan brejk te ubrzo i završio sam meč.

Nadal je imao dva vinera više od protivnika (11:9) i čak deset neiznuđenih grešaka manje od visokog Amerikanca (9:11), pa i ne čudi što je duel trajao manje od sat i po.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari