Nadal neće igrati na Vimbldonu i Olimpijskim igrama 1Foto:EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati na Vimbldonu i na Olimpijskim igrama u Tokiju, saopštio je danas na svom Tviter nalogu.

„Zdravo svima, rešio sam da ne učestvujem ove godine na Vimbldonu i Olimpijskim igrama. To nikada nije laka odluka, ali pošto sam poslušao svoje telo i razgovarao sa svojim timom, shvatam da je to prava odluka“, napisao je Nadal na društvenim mrežama.

Cilj je, kako je dodao, da produži svoju karijeru i da nastaiv da radi ono što ga čini srećnim – da se takmičim na najvišem nivou i da nastavi da se bori za te profesionalne i lične ciljeve.

Kratka pauza između Rolan Garosa i Vimbldona uticala je na odluku Španca.

„Činjenica da imamo samo dve nedelje između Garosa i Vimbldopna učinila je da mom telu ne bude lako da se oporavi posle uvek zahtevne sezone na šljaci. Iza mene su dva meseca velikih naporda i ovom odlukom želim da se fokusiram na srednjoročne i dugoročne staze. Sportska prevencija bilo kakvih neželjenih stvari u mom telu veoma je važan faktor u ovj fazi moje karijere, kako bih mogao i dalje da se borim na najvišem nivou za titule“.

Nadal je rekao i da želi da pošalje posebnu poruku navijačima širom sveta, posebno onima u Velikoj Britaniji i Japanu.

„Olimpijske igre oduvek su mi mnogo značile i bile mi prioritet kao sportisti. Imao sam priliku da ih triput iskusim i da nosim zastavu za svoju zemlju“, zaključio je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari