Nadal odbio oproštajnu ceremoniju na Rolan Garosu 1Foto: EPA-EFE/JONO SEARLE

Španac se nada da će se i sledeće godine pojaviti na najvećem svetskom turniru na šljaci.

Brojne zdravstvene probleme ima Rafael Nadal poslednjih godina, međutim uprkos tome ne namerava da se u skorije vreme penzioniše.

Da je zaista tako pokazuje i otkriće Ameli Morezmo, čuvene francuske teniserke, da je Španac odbio da se organizuje oproštajna ceremonija na Rolan Garosu u njegovu čast.

Morezmo je danas direktorka Rolan Garosa i kao neko ko je među najodgovornijima želela je da u ime najpoznatijeg turnira na šljaci bude organizovana oproštajna ceremonija za igrača koji je ubedljivo najuspešniji teniser u istoriji čuvenog grend slema u Parizu.

Ipak, Nadal je odbio takvu mogućnost, potvrdivši i time d anamerava da se i sledeće godine pojavi na svom najomiljenijem turniru.

– Kao što možete da pretpostavite, imali smo neke planove oko Nadala. Ali, on je ostavio otvorena vrata da se pojavi još neki put, tako da nismo hteli da insistiramo na bilo čemu. To je Rafina odluka, kada želi da mu se priredi prigodni oproštaj. Tako da, ove godine ga neće biti – otkrila je Morezmo.

Nadal će imati veoma težak zadatak već na startu turnira koji je osvajao čak 14 puta u karijeri. Njegov rival biće Aleksandar Zverev, jedan od favorita na kompletnom Rolan Garosu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari