Nadal odustao od Londona 1Foto: FoNet-Ap

Rafael Nadal objavio je danas da otkazuje nastup na završnom turniru osmorice najboljih igrača sezone u Londonu od 11. do 18. novembra zbog povrede trbušnog mišića i operacije na desnom gležnju, a njegovo mesto zauzeće Džon Izner.

Odustajenjem drugog igrača sveta, Novak Đoković, koji se danas vratio na čelo ATP liste nakon dve godine, osigurao je da će se zadržati na vrhu i na kraju ove kalendarske godine. Nažalost, zbog problema s trbušnim mišićem, koji sam osetio prošle sedmice u Parizu, kao i zbog povrede gležnja koju ću morati odstraniti operacijom, prisiljen sam da odustanem. Nadam se da ću novu sezonu dočekati potpuno spreman, objavio je Nadal na Tviteru i zahavlio se svojim navijačima i prijateljima na podršci.

Poslednji ovogodišnji meč Nadal je odigrao još početkom septembra u polufinalu US Opena, kada je izgubio od Argentinca Huana Martina Del Potra. Na mastersu u Londonu neće igrati ni Del Potro zbog povrde koljena, a njegovo mesto zauzeo je Japanac Kei Nišikori.

Status prve rezerve sada je preuzeo Rus Karen Hačanov, koji je osvojio titulu u Parizu povedom protiv Novka Đokovića, a druga rezerva je Hrvat Borna Ćorić. Prema sadašnjem preseku ovogodišnjih uspeha na turnirima i zdravstvenom biltenu najbolje plasiranih tenisera ove sezone, pred publikom u Londonu će nastupiti Novak Đoković, Rodžer Federer, Alekdander Zverev, Kevin Anderson, Marin Čilić, Dominik Tim, Kei Nišikori i Džon Izner.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari