Nadal: Pauziraću nekoliko nedelja 1Foto: EPA-EFE/KIERAN GALVIN EDITORIAL USE ONLY

Rafael Nadal je trijumfovao u četvrtfinalnom meču protiv Tejlora Frica na Vimbldonu, ali je zbog povbrede abdomena morao da preda polufinale Niku Kirjosu.

Na vanrednoj konferenciji za medije je obelodanio ovu odluku.

“Nažalost, moram da se povučem s turnira. Videli ste juče da se mučim, znao sam da nije dobra situacija. Imam rupturu mišića, mislio sam tokom celog dana koju odluku da donesem, ali smatram da nema smisla da nastavim sa učešćem na Vimbldonu, iako sam mnogo puta u karijeri pokušavao da idem dalje kroz teške okolnosti. Sada bi se povreda samo pogoršala“, izjavio je on na konferenciji za štampu.

On je potom dodao da je ovakvu odluku doneo zato što ne misli da u ovakvom stanju može da dobije bilo koji meč.

“Ne samo što ne mogu da serviram punom brzinom, već ne mogu ni da izvedem pokret za servis kako treba. Ne želim da izađem na teren i da budem nekonkurentan, a da samo pogoršam situaciju. Bilo mi je teško zbog stopala nedavno, ali sada to ide nabolje. Ne bih da rizikujem da me nema nekoliko meseci na Turu“, iskren je bio Španac.

On je jutros trenirao sat vremena na terenu broj 10 sportskog kompleksa na Vimbldonu, ali je tek kasno popodne konačno odlučio da ne igra polufinalni meč protiv Nika Kirjosa.

“Ceo dan sam razmišljao šta da uradim i shvatio sam da nemam šanse da pobedim, da je to praktično nemoguće. Imao sam slično iskustvo na US Openu 2018. godine, kada sam na kraju morao da predam Del Potru u polufinalu. Mnogo me boli ovo“, ponovio je Španac.

Istakao je da bi ipak uskoro mogao da se vrati na teren.

„Obično je pauza za ovakve povrede tri-četiri nedelje, nadam se da ću moći da igram na turnirima na kojima sam želeo da se takmičim. Već za nedelju dana bi trebalo da mogu da igram sa osnovne linije, bez serviranja“, objasnio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari