Nadal: Pre Rolan Garosa ću odlučiti da li mi je ovo poslednja godina u karijeri 1Foto: EPA-EFE/JONO SEARLE

Odluka da otkaže učešće na Katarskom openu u Dohi, dovela je Rafaela Nadala pred mnogo novinarskih pitanja.

Nekoliko intervjua je objavljeno u Španiji a u jednom kaže da još nije siguran koliko će igrati.

– Pre Rolan Garosa ću odlučiti da li će ovo biti moja poslednja godina – otkrio je.- Ništa ne mogu da kažem 100 odsto. Imam još dva meseca, ne želim ništa da sečem posle godinu dana neigranja.

I pored teške situacije ne predaje se kada je u pitanju 15. juriš na Kup musketara.

– Želim da uživam u Parizu. Kada bih mislio da nemam nikakvu opciju da osvojim Rolan Garos, radio bih druge stvari. U ovom trenutku je komplikovano da mislim da mogu da pobedim, ali ne želim da gubim iz vida ovaj turnir.

Kaže da nije lako pala odluka o otkazu dolaska u Katar:

– Nije drama, ali je veliki udarac. Nisam se osećao dobro i nisam smeo da rizikujem. Došao sam u Dohu, trenirao intenzivno, ali nisam odigrao nijedan set.

Ističe da je situacija u Brizbejnu u prvoj polovini januara bila mnogo bolja. Tamo je zabeležio dve ubedljive pobede ali je u četvrtfinalu eliminisan u tročasovom maratonu od Džordana Tompsona, ne iskoristivši tri meč lopte.

– Za Brizbejn sam bio spreman, sada ne. Rizik je bio preveliki. Ostaje plan da igram u Indijan Velsu, a pre toga je egzibicija protiv Karlosa Alkarasa u Las Vegasu.

Priznaje da je teško praviti planove:

– Ono što sam želeo da bude moj takmičarski kalendar za ovu godinu, neće biti. Velika je razlika između onog što sam želeo da igram i onoga što ću na kraju igrati. Nadam se da ću do početka sezone na šljaci biti u prihvatljivoj formi, a odluke ću donositi u hodu. Ne govorim o želji da budem kompetitivan nego zdrav. Nadam se da ću biti u Madridu, ali ću igrati samo ono što bude realno.

Međutim, koliko je loša njegova situacija, vidi se iz jednog detalja. Juče prepodne je rekao da će odluku o igranju u Dohi doneti u poslednjem momentu, nekoliko časova kasnije je odustao, a sada kaže da je mnogo nedaća u njegovoj situaciji. Kao da se Nadalovo stanje pogoršava iz časa u čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari