Nadal u drugom kolu AO, pobede Tima, Vavrinke i Hačanova 1Foto: Beta/AP Photo/Lee Jin-man

Prvi teniser sveta, Španac Rafael Nadal plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobedio Uga Delijena iz Bolivije sa 6:2, 6:3, 6:0.

Nadal je u prva dva seta izgubio po jedan gem na svoj servis, ali je ipak bio prejak za 73. tenisera sveta kojem je ovo bio prvi meč u glavnom žrebu Australijan opena.

Naredni protivnik Nadala biće pobednik meča u kome se sastaju Federiko Delbonis i Žoao Sousa.

U drugo kolo plasirao se i hrvatski teniser Marin Čilić koji je sa 6:3, 6:2, 6:4 pobedio Francuza Korantena Mutea. Protivnik Čilića u drugom kolu biće još jedan Francuz, Benoa Per, koji je na startu prvog grend slema u sezoni pobedio Nemca Sederika-Marsela Štebea u pet setova.

Švajcarac Stan Vavrinka je u prvom kolu slavio protiv Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine (7:5, 6:7, 6:4, 6:4) i u narednom kolu će igrati protiv pobednika meča Miomir Kecmanović – Andreas Sepi.

Austrijanac Dominik Tim je sa 6:3, 7:5, 6:2 pobedio Francuza Adrijana Manarina, Rus Karen Hačanov eliminisao je Španca Marija Martinesa sa 4:6, 6:4, 7:6, 6:3, dok je Kanađanin Miloš Raonić je u prvom kolu bio bolji od 150. igrača sveta, Italijana Lorenca Đustina.

Japanac Tacuma Ito biće protivnik Novaku Đokoviću u drugom kolu pošto je danas pobedio Prajneša Gunesvarana iz Indije sa 6:4, 6:2, 7:5. Biće to prvi meč Đokovića i 146. tenisera sveta.

Argentinac Dijego Švarcman je u tri seta bio bolji od Južnoafrikanca Lojda Herisa i njegov naredni protivnik je Španac Alehandro Davidovič Fokina, dok je Španac Roberto Bautisa Agut slavio protiv zemljaka Felisijana Lopesa u tri seta i u narednoj rundi će igrati protiv Amerikanca Majkla Moa.

Prolaz dalje obezbedili su, između ostalih, i Španaci Pablo Karenjo Busta i Fernando Verdasko, Australijanac Džordan Tompson, Letonac Ernest Gulbis i Italijan Fabio Fonjini.

Kirjos u drugom kolu Australijan opena

Australijski teniser Nik Kirjos plasirao se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio 53. igrača sveta Italijana Lorenca Sonega posle tri seta, 6:2, 7:6, 7:6.

Kirjos, 26. teniser sveta, pobedio je posle dva sata i 15 minuta. U prvom setu napravio je dva brejka i poveo u meču. U drugom i trećem setu nije bilo brejka, pa je oba puta odigran taj brejk. Kirjos je u drugom setu dobio taj brejk sa 7:3, a u trećem setu sa 3:1.

Kirjos će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Francuza Žila Simona i Urugvajca Pabla Kuevasa.

Ruski teniser Danil Medvedev pobedio je u prvom kolu Amerikanca Frensisa Tijafoa sa 6:3, 4:6, 6:4, 6:2. On će u drugom kolu igrati protiv pobednika meča Španca Pedra Martinesa i Nemca Dominika Kepfera.

Francuski teniser Žo Vilfred Conga predao je zbog povrede leđa meč domaćem igraču Alekseju Popirinu. Uoči predaje Popirin je vodio sa 6:7, 6:2, 6:1. Popirin će igrati protiv boljeg iz duela Francuza Uga Gastona i Haume Munara.

Belgijanac David Gofan plasirao se u drugo kolo pobedom protiv Francuza Žeremija Šardija 6:4, 6:3, 6:1. On će igrati protiv pobednika meča Francuza Pjera Iga Erbera i Britanca Kamerona Norija.

Halep i Svitolina u drugom kolu Australijan opena

Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobedila Amerikanku Dženifer Brejdi sa 7:6, 6:1.Halep, treća teniserka sveta, u narednom kolu Australijan opena čeka pobednicu meča Herijet Dart – Misaki Doi.

Holanđanka Kiki Bertens je u prvoj rundi bila bolja od Rumunke Irine Begu sa 6:1, 6:4, a u drugom kolu igraće protiv Australijanke Arine Rodionove koja je pobedila Ukrajinku Katerinu Bondarenko sa 3:6, 7:6, 6:0.

Dalje je prošla i peta teniserka sveta, Ukrajinka Elina Svitolina, koja je na startu turnira slavila protiv Britanke Kejti Butler sa 6:4, 7:5. Njena naredna protivnica biće Loren Dejvis.

Amerikanka Ketrin Belis, trenutno 600. teniserka na WTA listi, upisala je svoju prvu grend slem pobedu posle gotovo tri godine nakon niza operacija.

Ona je u prvom kolu bila bolja od Nemice Tatjane Marije sa 6:0, 6:2.Prolaz u drugo kolo prvog grend slema u sezoni obezbedile su i Julija Putinceva iz Kazahstana, Čehinja Karolina Mučova, Nemica Laura Zigemund, Amerikanka Danijel Kolins i Ruskinja Ana Blinkova.

Meč Nine Stojanović i Pavljučenkove odložen za sredu

Meč prvog kola Otvorenog prvenstva Australije između srpske teniserke Nine Stojanović i Ruskinje Anastasije Pavljučenkove odložen je za sredu, saopštili su danas organizatori prvog grend slem turnira u sezoni. Zbog kiše koja je padala prvog dana Australijan opena nekoliko desetina mečeva prvog kola je odloženo za danas.

Po rasporedu, na programu je bilo čak 96 mečeva, pa su organizatori turnira odlučili da pojedine mečeve ipak prebace za sutra.

Osim meča Stojanovićeve i Pavljučenkove odloženo je još sedam mečava ženskog singla: Karla Suares Navaro – Arina Sabalenka, Elis Mertens – Danka Kovinić, Sara Soribes – Veronika Kudermetova, Anet Kontavejt – Astra Šarma, Kristina Pliškova – Heder Votson, Timea Baboš – Iga Švjontek i Tejlor Taunzend – Džesika Pegula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari