Nadalu nagrada za najpopularnijeg tenisera na svetu, Đoković i ove godine bez priznanja koje dodeljuju navijači 1Foto: EPA-EFE/Isaac Esquivel

Španski teniser Rafael Nadal prekinuo je dugogodišnju dominaciju Rodžera Federera i osvojio nagradu za najpopularnijeg tenisera u izboru navijača.

Nagradu koju Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) dodeljuje na kraju svake sezone Švajcarac je osvajao 19 puta za redom, od 2003. do 2021. godine.

Osim Federera i Nadala, priznanje koje se dodeljuje od 2000. godine osvojali su i Brazilac Gustavo Kuerten i Rus Marat Safin.

Uz nagradu „Stefan Edberg Sportsmanship Award“, ovo je još jedno od godišnjih ATP priznanja koje jedan od najboljih tenisera svih vremena Novak Đoković nikada u karijeri nije dobio.

„Veoma sam srećan što sam dobio ovu nagradu i osećam se sjajno. Ne mogu da vam zahvalim dovoljno na podršci, ne samo za ovu nagradu, već u isto vreme i za svu podršku koju dobijam u svakom gradu širom sveta. To mi znači mnogo, tako da se veoma radujem 2023. godini“, izjavio je Nadal nakon što su objavljeni rezultati glasanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari