Ana Ivanović, Jelena Janković, Janko Tipsarević i Novak Đoković biće glavne zvezde današnjeg egzibicionog teniskog meča u Beogradskoj areni. Najbolji teniseri Srbije će najuspešniju godinu domaćeg tenisa poslednjih decenija krunisati spektaklom, a prihod od ulaznica ići će u humanitarne svrhe.

Ana Ivanović, Jelena Janković, Janko Tipsarević i Novak Đoković biće glavne zvezde današnjeg egzibicionog teniskog meča u Beogradskoj areni. Najbolji teniseri Srbije će najuspešniju godinu domaćeg tenisa poslednjih decenija krunisati spektaklom, a prihod od ulaznica ići će u humanitarne svrhe. Meč, simbolično nazvan NAJJ Srbija, počinje u 17 časova.
– Veliko mi je zadovoljstvo što ću igrati sa Jelenom, Anom i Jankom. Ovo je dan tenisa. Program će trajati četiri sata i u egzibiciji će osim nas učestvovati i mlađi teniseri- rekao je Novak Đoković na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni.

Jankovićeva promoviše zdrav život

Srpska teniserka Jelena Janković će kao ambasadorka UNICEF za Srbiju promovisati zdrav život i prava dece i mladih.

– Srećna sam što postajem ambasador UNICEF za Srbiju, velika mi je čast. Pravo na zdravlje je jedno od osnovnih prava i to znači da moramo još više da ulažemo u informisanje i edukaciju mladih. Nadam se da će moja podrška biti dodatni podsticaj da zdrav način života bude široko prihvaćen – rekla je Jankovićeva prilikom imenovanja za ambasadorku UNICEF za Srbiju. Ona će zajedno sa ostalim najboljim teniserima Srbije igrati danas u Areni, a deo novca od meča dobiće i Zoran Bogdanović iz Niša, kome je nedavno izgoreo stan, porodicama sa Kosova i Metohije i drugima. Ambasadori UNICEF za Srbiju su osim nje i Ana Ivanović, Emir Kusturica i Aleksandar Đorđević.

Treći teniser sveta je zamerio novinarima što se toliko interesuju za dolazak njegovih „fanova“ Roberta de Nira i Marije Šarapove, koji su mu pružali veliku podršku tokom US opena.
– De Niro je trebalo da dođe, ali snima filmove i zauzet je. Nije mi jasno zašto svi žele da vide poznate osobe, Srbima baš nikada nije dosta. Ne vidim razlog zašto bismo dovodili nekog drugog, ako u jednom danu ljudi mogu da vide trećeg igrača sveta, kao i treću i četvrtu igračicu sveta – rekao je Đoković, najavljujući za danas nekoliko iznenađenja.
Najbolji srpski teniser je naglasio da mu je prioritet za narednu sezonu osvajanje grend slema, ali da će možda lakše biti stići Rafaela Nadala na ATP listi.
– Iako mi je u glavi ostala slika Pita Samprasa kako podiže pehar u Londonu, mislim da je realnije da najpre osvojim titule na Australian openu ili US openu – kaže Đoković.
Prvi sledeći zadatak Đokoviću biće igranje na Hopman kupu u Australiji početkom januara, i to u paru sa Jelenom Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari