Namešten meč Radnika i Novog Pazara? 1foto: Sasa Djordjevic/Starsportphoto ©

Evropska fudbalska federacija prijavila Fudbalskom savezu Srbije sumnjiva dešavanja u vezi utakmice 30. kola Superlige.

Izvor informacija Sportkluba tvrdi da je UEFA pod oznaku „sumnjivo“ stavila meč zadnjeg kola regularnog dela šampionata, između Radnika i Novog Pazara.

Utakmica, odigrana 11. aprila, završena je pobedom domaćeg tima – 2:0, golovima Siniše Babića u 10. i Uroša Milovanovića, u 35. minutu, čime je ekipa iz Surdulic na trijumfalan način završila taj deo SLS, međutim UEFA je signalizirala da možda nije sve bilo čisto.

Specijalizovane službe za praćenje klađenja, direktno povezane sa evropskom „kućom fudbala“, registrovale su više enormno velikih uplata na pobedu Radnika, što je po dovoljan povod za skretanje pažnje nadležnima, u ovom slučaju u FSS.

Kako stoji u ekskluzivnoj objavi SK, poseban predmet interesovanja su pojedini fudbaleri Novog Pazara, kao potencijalni učesnici mogućeg dogovaranja epiloga spornog susreta.

Celokupnim slučajem, prema ranije definisanoj proceduri, normiranoj i od UEFA, baviće se organi Fudbalskog saveza Srbije. Po dolasku prijave iz Niona, prva reakcija očekuje se od Svetislava Đurovića, oficira za integritet i istrage. Slučaj potom preuzimaju Disciplinska i Etička komisija.

Organ, u čijim rukama se poslednjih godinu dana našlo nekoliko sličnih predmeta, sprovešće detaljniju istragu, zatražiti izjašnjavanje eventualno sumnjivih fudbalera i predstavnika klubova. Potom na red dolaze i konkretne sankcije, u prvom stepenu…

Zaprećene kazne za ovu vrstu nedela kreću se od finansijskih do oduzimanja bodova. Ukoliko se na tapetu nađe i neko od konkretnih fudbalera, u slučaju utvrđivanja krivice, mogao bi da bude sankcionisan i na duži vremenski period.

Fudbalski savez Srbije rešavao je nekoliko spornih slučajeva prošle godine, sve na dojavu UEFA. I pod sumnjom su se našli skoro svi akteri na terenu – klubovi, fudbaleri i sudije.

Prvoligaši Jagodina i Borac, sankcionisani su oduzimanjem bodova, a određeni fudbaleri Timoka na duži rok izbačeni iz fudbala. U pojedinim predmetima, nije utvrđena krivica obeleženih osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari