Naneli i Doužer završili sezonu, Partizan napada titulu bez nosilaca igre 1EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Željko Obradović odlučio da precrta dvojicu Amerikanaca pred početak polufinala plej-ofa Superlige Srbije.

Frenk Kaminski je prvi proglašen za suvišnog stranca i odmah po saznanju otputovao je za Ameriku, a danas je Partizan potvrdio da Džejms Naneli i Pi-Džej Doužir takođe neće učestvovati u završnici domaće Superlige Srbije.

Prema pravilima Košarkaške lige Srbije, svaki klub može imati najviše četvoricu inostranih košarkaša.

Crno-belih ih ove seozne imaju čak osmoricu i s obzirom na to da Kevin Panter ima srpski pasoš trojica su bila prekobrojna.

Željko Obradović odlučio je da to budu Kaminski, Naneli i Doužir koji su time, praktično, završili sezone u Partizanu.

Njima ističu i ugovori u junu, što ne znači i automatski da više neće igrati za Partizan.

– Sutra počinjemo Kosarkasku ligu Srbije u situaciji koja je previše delikatna što se nas tiče, imamo dosta povređenih igrača i nekih drugih problema. Ali u kojoj god situaciji da se nalazimo uvek je najvažnije da igrači i mi reagujemo na pravi način i da pokažemo sve ono što imamo unutra, da damo sve od sebe, i da igramo najozbiljnije Kosarkašku ligu Srbije, to je jedina želja koju imamo – istakao je Željko Obradović.

Zbog tuče sa Stefanom Lazareviće, iz Crvene zvezde, koja se dogodila neki sat pre početka treće utakmice finala plej-ofa ABA lige, Džejms Naneli nije igrao na, ispostaviće se, poslednjem meču u borbi za regionalnu titulu.

U pitanju je jedan od najboljih košarkaša crno-belih ove sezone koji je u Evroligi prosečno beležio 12.3 poena, uz 3.2 skoka i 2.6 asistencije, dok je u ABA ligi imao 10.2 poena, 3 asistencije i 2.8 skokova.

Pi-Džej Doužir takođe je, u svojoj debitantskoj sezoni u Evropi, odigrao veoma dobro sa prosekom u Evroligi od 9.2 poena, 3.1 asistencije i 3 skoka, a u regionalnom takmičenju –  7.7 poena, 3.1 asistencije i 2.7 skokova.

Crno-beli će se u polufinalu sastati sa Megom, a prva utakmica je u petak od 18.30 (serija se igra na dve dobijene).

Partizan će Superligu Srbije odigrati u sastavu: Džejlin Smit, Zek Ledej, Savo Drezgić, Aleksa Avramović, Balša Koprivica, Kevin Panter, Alen Smailagić, Ognjen Jaramaz, Aleksa Dimitrijević, Uroš Trifunović, Danilo Anđušić, Mateuš Ponitka, Bruno Kaboklo.

Naneli i Doužer završili sezonu, Partizan napada titulu bez nosilaca igre 2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari