Napeto u Budućnosti 1Foto: STARSPORT

I pre meča u Nemačkoj protiv Oldenburga, u Budućnosti su znali da će drugu fazu Evrokupa pratiti samo tokom direktnih televizijskih prenosa.

Poraz, uprkos vođstvu u većem delu meča, nisu preterano teško doživeli, ni nalik onome kojem se nisu ni nadali u Zadru, u poslednjem kolu ABA lige.

Nakon pobeda nad Cedevita Olimpijom i Crvenom zvezdom, Zadrani su uspeli da iznenade i Podgoričane (82:75), koji su prethodno na Jadranu dobili lekciju i od FMP u Železniku. Faktički u dva poslednja kola, Budućnost je u ABA ligi izgubila prvo mesto, poravnavši se na samom vrhu sa Cedevita Olimpijom i Partizanom (9-3).

Podgoričani su u prvih 12 kola uspeli da dobiju sve najveće konkurente (Cedevita Olimpija, Partizan, Crvena zvezda). Uprkos tome, porazima od Primorske, FMP i Zadra od „sigurne luke“ na čelu ABA lige došli su u poziciju da će im uspeh na Jadranu zavisiti od novih duela sa najvećim rivalima. Već u narednom kolu Podgoričani će ugostiti Crvenu zvezdu; do kraja uvodnog dela dočekaće i LJubljančane, odnosno gostovati Partizanu.

– Liga je jako ujednačena, svako svakog može da dobije. nema dileme – jednostavno ako želite da pokažete kvalitet u odnosu na ekipu koja je barem na papiru slabija, morate da budete konstantni u oba pravca, koncentrisaniji, fokusiraniji, a mi to apsolutno nismo bili. Bio nam je ovo treći poraz, ali drugi uzastopni. Dosta nekih pozitivnih stvari koje smo u nekom periodu imali, poništili smo i sada nam sledi ozbiljna borba do kraja – zabrinuto je delovao Petar Mijović, trener Budućnosti, koji je najviše zamerio svojim igračima na opuštenosti u drugom poluvremenu, nakon prednosti od 14 poena u prvih 20 minuta utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari