Narednih pet kola u La Ligi mogu biti presudni za šampionske ambicije Barselone 1Foto: EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Eliminisana iz Kupa Kralja na „San Mamesu“ po treći put u poslednjih pet sezona pre polufinala, Barselona će se sada fokusirati na utakmice u Primeri pre nego što za nešto manje od četiri nedelje ode u Napulj gde će igrati u prvom meču osmine finala Lige šampiona, nakon što je poslednje dve sezone propustila da igra u ovoj fazi takmičenja.

Ekipu Ćavija Ernandeza čeka pet utakmica u domaćem šampionatu pre tog izazova, a one barem na papiru su nešto lakše, pa bi sa 15 osvojenih bodova ušli u potpunosti u borbu za titulu prvaka Španije.

Aktuelni šampion ima povoljan raspored pred sobom, te ne bi iznenadio ako bi sa svih pet pobeda došao u Napulj.

Za početak dočekuju Viljareal koji je u rezultatskoj krizi i sa jednom od slabijih odbrana u ligi (42 primljena gola u dosadašnjem toku sezone), a potom će ugostiti Osasunu. Zatim idu „na noge“ Alavesu, pa igraju kod kuće protiv Granade koja je na dnu tabele, a zatim će igrati na stadionu „Balaidos“ protiv Selte koja je samo dva boda udaljena od zone ispadanja.

Sa druge strane Đirona, sa osam bodova prednosti u odnosu na Barsu, ali i sa jednom odigranom utakmicom više od katalonskog giganta, ide u Vigo, pa dočekuje Real Sosijedad, pa gostuje Realu na „Santijago Bernabeu“ i odmah potom gostuje na „San Mamesu“ ekipi Bilbaa.

Real ima sedam bodova prednosti u odnosu na Barselonu i najpre gostuje Las Palmasu, a potom i Hetafeu, da bi potom ugostio Atletiko i Đironu, a zatim će gostovati Rajo Valjekanu, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari