Natalija Stevanović nastavlja pobednički niz na Vimbldonu: Sledi duel s Kvitovom 1foto (BETAPHOTO Adam Davy/PA via AP)

Srpska teniserka Natalija Stevanović, koja na svetskoj listi zauzima 225. mesto, nastavlja da opravdava epitet jednog od najvećeg iznenađenja ovogodišnjeg Vimbldona, pošto je, budući da je prvi put prošla sva tri kola u kvalifikacijama, postigla i drugu pobedu na debiju na glavnom turniru.

U drugom kolu je sa 7:5, 7:5 savladala Nemicu Tamaru Korpač (122. mesto), koja je takođe prvo prebrodila predtakmičenje.

Činilo se da će niška teniserka posao da obavi i ranije jer je u drugom setu vodila s 4:1 i 5:2, ali je njena protivnica sasvim uhvatila priključak. Naša igračica je zatim povela sa 6:5, a u sledećem gemu je na servis suparnice iskoristila prvu meč-loptu koja joj se ukazala.

U tećem kolu, u borbi za ulazak u osminu finala, sastaće se s Čehinjom Petrom Kvitovom, devetoplasiranom na listi, dvostrukom vimbldonskom šampionkom (2011, 2014). I ona je svojevremeno bila na vrhu poretka teniserki, baš kao i njena zemljakinja Karolina Pliškova (sada na 19. mestu), koju je Stevanovićeva iznenadila na početku (6:2, 6:3).

Kvitova je na Vimbldon stigla kao pobednica turnira na travi u Berlinu, s 33 godine najstariji osvajač tamo posle legendarne Amerikanke Kris Evert, kojoj je to pošlo za rukom kao 30-godišnjakinji 1985.

U Berlinu je savladala pet protivnica pa s još dva uspeha u Vimbldonu ima svih sedam pobeda na travi ove sezone, a takav učinak ide samo još uz Amerikanku Medison Kiz (18. mesto), koja je u susret Vimbldonu, gde je takođe u trećem kolu, trijumfovala u Istbornu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari