Navala NBA penzionera 1EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Zbog problema sa zaraženim igračima korona virusom, a sve u želji da u rosteru imaju dovoljan broj igrača za utakmice, rukovodstvo NBA lige omogućilo je klubovima da angažuju nove igrače, što je momenat koji žele da iskoriste i pojedini penzioneri.

U poslednjih nedelju dana broj zaraženih košarkaša korona virusom naglo je skočio u NBA ligi, u meri da su pojedini klubovi morali da otkazuju mečeve usled nemanja dovoljno igrača u rosteru.

U želji da omogući klubovima da se takmiče, a i zbog nemanja mogućnosti pomeranja termina usled zgusnutog kalendara, NBA liga je promenila pravila i time omogućila ekipama da angažuju nove igrače, mahom sveže penzionere.

Bilo je i komičnih situacija, pojedini košarkaši koji su odavno u penziji izrazili su želju da se vrate profesionalnim obavezama, što je dovelo do zanimljive konverzacije sa glavnim trenerima pojedinih ekipa.

„Zvali su me pojedini. Rekao sam im: Dajte, vi se šalite. Jednom sam odgovorio: Ne možeš više da igraš košarku, šta pričaš? Sposoban si samo za golf“, nađalio se Dok Rivers, trener Filadelfije.

Detaljniji je bio Ime Udoka, trener Bostona.

„Gledao sam stare snimke (pomoćnika) Gereta Džeksona i Tonija Dobinsa kako bi procenio da li bi mogli da potpišu (igrački) ugovor po novom pravilu“, naveo je Udoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari