Navijači Milana spremili "Dolarumi" salvu lažnih novčanica: Zašto je na njima broj 71? (FOTO) 1Foto: EPA-EFE/Daniel Dal Zennaro

U četvrtom kolu fudbalske Lige šampiona Milan je večeras domaćin Pari Sen Žermenu.

Biće to prvi dolazak na San Siro italijanskog golmana Đanluiđija Donarume, nekadašnjeg čuvara mreže „rosonera“, koji je u leto 2021, nedugo pošto je proglašen za najboljeg na Evropskom prvenstvu, gde je bio jedan od najzaslužnijih za trijumf reprezentacije, prešao među pariske „svece“. Milanu nije pripao ni cent jer je otišao kao slobodan igrač, a ugovor nije hteo da produži.

Od tada je za navijače nekadašnjeg evropskog klupskog prvaka persona non grata. Tako će ga i dočekati.

 

Planirali su da ga, dok je na golu, zaspu hiljadama lažnih novčanica s njegovim likom, koje podsećaju na američki dolar. Budući da milanezi drže da je dete kluba Donaruma pošao u zagrljaj Pari Sen Žermenu zbog velikog gubera francuskog šampiona, skrojenog po merama njegovog vlasnika Nasera Helaifija, katarskog poslovnog čoveka, za njih je on postao – Dolaruma.

Jedan detalj na „apoenima“ privlači posebnu pažnju. To je broj 71. Zašto 71?

U napuljskoj tradiciji veliku ulogu ima sanovnik „Smorfia napoletana“, knjiga za tumačenje snova koji se otuda dovode u vezu s brojevima, što je u krajnjoj liniji preporuka za igranje na lutriji ili lotou.  U „Smorfiji“, koja poreklo imena vodi od grčkog boga snova Morfeja, svaka reč, pojava, događaj, predmet i slično može da se dovede u vezu s nekim brojem, a 71 se odnosi na čoveka bez vrednosti i principa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari