Navijači Radničkog iz Kragujevca najavili bojkot utakmica koje se igraju radnim danima 1Foto: FK Radnički 1923

Navijačka grupa Crveni đavoli, koja podržava FK Radnički 1923 iz Kragujevca, istakla je da se fudbal igra vikendom i da će od sada bojkotovati sve utakmice koje se igraju radnim danima.

Predstavnici navijačke grupe oglasili su se juče posle odlaganja utakmice između Partizana i Radničkog u Beogradu, koja je zbog snega pomerena za ponedeljak, 27. februara, u 14 časova.

U saopštenju se navodi da će ova grupa bojkotovati sve utakmice koje se ubuduće budu iglale u “nefudbalskim terminima”.

– Fudbal je sport koji okuplja različite ljude, generacije, slojeve, on je nešto mnogo više od same igre i trčanja za loptom. Navijači širom sveta preživljavaju radne nedelje i čekaju vikend da bi otišli na stadion, pocepali glasne žice, popili koje pivo i bodrili klub za koji žive, navedeno je u saopštenju.

Međutim, kako ističlu Crveni đavoli, u Srbiji se zbog šačice povlašćenih, kojima je finansijski interes iznad svega, fudbal u poslednjih nekoliko godina igra svim danima, osim vikendom.

– Navijačka grupa Crveni đavoli prestaje od ovog trenutka da daje legitimet ljudima iz fudbalskog saveza i Arene sport i svaku sledeću utakmicu koja se igra u nefudbalskim terminima, sem kada se igra vanredno kolo, bojkotuje.

Đavoli ističu da se fudbal igra vikendom, zbog navijača, a ne profitera i neznalica.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari