Navijači se "sećaju" Obradovića 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIĆ

Vodeći trio Evrolige, Fenerbahče, Real Madrid i CSKA Moskva svoje mečeve 11. kola igra drugog dana. Najviše uzbuđenja očekuje se u Atini gde Željko Obradović sa Fenerbahčeom gostuje svom bivšem klubu, Panatinaikosu.

Fenerbahče je sa devet pobeda i tek jednim porazom prvi na tabeli Evrolige. Iako u Atinu dolazi kao favorit, opšte je poznato da se u usijanoj atmosferi kakvu prave navijači Panatinaikosa niko nije prošetao kroz prestonicu Grčke. Grčki mediji ističu da će biti zanimljivo videti kako će navijači Panatinaikosa dočekati Žoca pošto je Dimitris Janakopulos, sin nedavno preminulog vlasnika Panatinaikosa Pavlosa Janakopulosa, od letos samo loše pričao o srpskom treneru, nazivajući ga pogrdno „patlidžanom“ zbog izraza lica koji ima kada gubi. Navijači atinskog kluba do sada su Obradovića dočekivali samo sa najvećim uvažavanjem, što i nije iznenađenje ako se zna da im je kao trener doneo pet pehara Evrolige.

Srpski strateg u Atini neće moći da računa na Marka Gudurića koji je povredio skočni zglob na meču turskog prvenstva protiv Karšijake. Gudurić u Evroligi ove sezone pogađa 63,2 odsto šuteva za tri poena, a od njega je za sada bolji samo Aleks Piters iz CSKA sa 63,6 odsto uspešnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari