Navijači u velikom broju pristižu u Sevilju pred finale Lige Evrope, policija želi da spreči nerede 1Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

Utakmicom između Rendžersa i Ajntrahta iz Frankurta, biće „špuštena zavesa“ na ovogodišnju sezonu Lige Evrope.

Veliko finale je na programu u sredu uveče u Sevilji na stadionu „Sančes Pishuan“.

Pristalice oba kluba su već počeli da pristižu na jug Španije, a španska policija ima problema jer ih ima mnogo više od broja karata koji su klubovi imali na raspolaganju za finale.

Naime, oba kluba su dobila po 9500 karata na finale, a u gradu je, ako je verovati španskim medijima šestocifren broj navijača.

Mnogi se plaše sukoba navijačkih grupa i nasilja koje bi mogli da vide na ulicama anadluzijskog grada.

Poznati seviljski medij „Diario de Sevilla“ navodi da se na ulicama tog grada već sada nalazi tri hiljade policijaca, a sem njih na ulicama će se naći i poseban odred žandermerije koji se u Španiji zove „Guardia civil“ i koja će se takođe starati o redu i miru u gradu.

Kako piše španski dnevnik policija je odredila dve faze tokom poslednjih 30 sati pred samo finale.

Kritična faza nastupa sutra u 15 sati i traje do 21 časa. Tada je povećana mogućnost da dođe do sukoba pristalica navijača dva kluba.

Faza pre kritične je u periodu od jutros u 8 časova do sutra u 15 časova i u njoj se pristalice klubova koje nemaju karte za finale šalju u različite delove grada, kako bi se mogući neredi sprečili.

Fanove Rendžersa organi reda će slati ka stadionu Kartuha gde će to fudbalsko zdanje za njih biti otvoreno i gde će na velikom ekranu moći da gledaju finale Lige Evrope besplatno, dok će navijače nemačke ekipe policija slati ka delu grada koji se zove Prado San Sebastijan i koji je poprilično udaljen i od stadiona Sančez Pishuan i od stadiona Kartuha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari