NBA liga neće primoravati igrače da se vakcinišu, ali ih neće platiti za propuštene utakmice 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

NBA liga neće primoravati igrače da se vakcinišu protiv kovida, ali ih neće platiti za propuštene utakmice u mestima i dvoranama koje podležu lokalnim protivepidemijskim merama, što bi finansijski najviše moglo da pogodi Kajri Irvinga iz Bruklin netsa i Endrju Viginsa iz Golden stejta.

„Svaki igrač koji ne zadovoljava lokalne propise o vakcinisanju neće biti plaćen za propuštene utakmice“, saopštio je danas portparol NBA Majk Bas, prenela je Hina.

Udruženje NBA igrača ni u jednom trenutku nije želelo da svojim članovima nametne obavezu vakcinisanja protiv kovida, pa je za neimunizovane košarkaše predvidela stroge protokole o ponašanju, ali lokalni propisi imaju prednost u odnosu na NBA protokole, što znači da će nevakcinisani igrači domaćih klubova u Njujorku i San Francisku morati da propuste polovinu utakmica u osnovnom delu sezone.

Apsurdno je što se lokalni propisi ne odnose i na gostujuće igrače, pa tako košarkaši koji ne mogu da igraju domaće utakmice u San Francisku, mogu da igraju kao članovi gostujućeg kluba u Njujorku. Lokalni propisi pogađaju tri NBA kluba – Njujork nikse, Bruklin netse i Golden stejt voriorse.

Najzvučnija imena među igračima koji se protive vakcinisanju su Kajri Irving iz Bruklin netsa i Endrju Vigins iz Golden stejta. Irving bi ove godine trebalo da zaradi 34,9 miliona dolara, a Viginsov ugovor je 31,6 miliona.

Prema dostupnim podacima, do sada je oko 90 odsto igrača u NBA ligi vakcinisano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari