NBA Makabi, Efes i dalje u igri, Baskonija jedva protiv Albe 1foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Košarkaši Baskonije uspeli su posle velike borbe i neizvesne završnice da pobede Albu iz Berlina na svom terenu sa 93:87, pa trenutno imaju skor 16-15, nastavljaju borbu za TOP 8, dok je Alba na skoru 9-22.

Najefikasniji u sastavu Baskonije bili su Kotsar sa 23, Tompson sa 19, Marinković sa 15 poena. Kod Albe, Lo je postigao 15, Vecel 13, Blat 11 poena.

Baskonija je odlično otvorila meč, na krilima navijača uspela je da stekne dvocifrenu prednost – 23:13, ali je odmah usledio munjevit i izuzetno snažan odgovor Albe.

Ekipa iz Berlina je do kraja prve deonice stigla do 24:25, nastavila je da igra izuzetno brzo i dobro u oba smera, pa je na poluvremenu vodila sa 48:44, a tokom druge deonice i sa 38:27.

U nastavku meča, Baskonija je nastojala da opravda ulogu favorita na papiru, ali se Alba nije predavala, pa je uoči poslednjeg kvartala na semaforu pisalo 68:67 za Baskoniju. Rat nerava je nastavljen, Baskonija je na 60 sekundi pre kraja vodila sa 87:81. Alba je nastojala, ali nije uspela da stigne do preokreta.

U narednoj rundi, Baskonija na svom parketu igra protiv Fenerbahčea, dok Alba gostuje Barseloni.

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su na svom terenu Olimpiju iz Milana 89:69 u 31. kolu Evrolige i sačuvali šanse za plasman u četvrtfinale.

Živ je i dalje san Anadolu Efesa o podvigu koji je u evropskoj košarci izvela samo Jugoplastika. Iako je daleko od forme koja je donosila velike pobede i trofeje, istanbulski tim je i dalje u igri za plasman u Top 8.

Ono što je možda i najvažnije za četu Ergina Atamana je da je konačno i igra ispratila pobedu. Veoma ubedljivo odigrala je domaća četa protiv milanskog tima, dobila prve tri četvrtine zbirno 20 razlike i na kraju ulaze sa povećanim samopouzdanjem u poslednja tri kola.

Kod pobednika povukao je triling od kojeg se to očekuje. Šejn Larkin sa 18, Vil Klajburn sa 16 i Vasilije Micić sa 15 poena. Na drugoj strani Luvavu je bio najefikasniji sa 19 poena.

U derbiju donjeg doma Panatinaikos je na svom terenu savladao Bajern 86:76.

Košarkaši Makabija ubedljivo su u Tel Avivu savladali Virtus 111:80 u 31. kolu Evrolige.

Jedne nade u Top 8 su definitivno ugašene, a druge ne samo podgrejane već se može reći da su došle na domak ostvarenja. Makabi sada ima čak tri pobede više od devetoplasiranog Žalgirisa (uz utakmicu više) i praktično je jednom nogom među osam najboljih.

Kao što i sam rezultat pokazuje utakmica u Tel Avivu bila je klasična igra mačke i miša. Makabi je posle prve četvrtine imao +15, na poluvremenu +29, a pred poslednju četvrtinu +34, dok je maksimalna prednost bila 37 poena.

Kod pobednika najefikasniji je bio Hilijard sa 16 poena, dva manje zabeležili su Boldvin i Braun, koji su pride imali sedam, odnosno osam asistencija. Na drugoj strani Odželeje je prednjačio sa 16 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari