NBA počeo sa dodelom individualnih nagrada; najbolji defanzivac dolazi iz Memfisa: Džaret Džekson naslednik Marka Gasola 1EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Prva runda plej-ofa u NBA ligi u punom je jeku. I dok Memfis traži način kako da nadoknadi minus stečen već na startu serije sa Lejkersima, može biti, ujedno, i ponosan na činjenicu da ove sezone u svojim redovima ima najboljeg defanzivca.

NBA liga počela je sa ovosezonskom dodelom individualnih nagrada.

I dok javnost u Srbiji jedva čeka da sazna hoće li treću godinu zaredom Nikola Jokić biti najkorisniji košarkaš regularnog dela, u Memfisu mogu biti ponosni na činjenicu da imaju najboljeg defanzivca lige.

Naime, Džaret Džekson, igrač iz centarske linije Grizlisa, proglašen je za najboljeg odbrambenog igrača u aktuelnoj takmičarskoj godini.

Džekson je završio u glasanju ispred člana Milvokija, Bruka Lopeza, kao i člana Klivlenda, Evana Mobija koji su mu bili glavni konkurenti tokom čitave sezone.

Džekson se tako pridružio Alvinu Robertsonu, Kavaju Lenardu i Dvajtu Hauarda kao jedinim košarkaškima koji su osvojili ovu nagradu a da nisu stariji od 23 godine.

Džekson je već drugu sezonu zaredom najbolji bloker lige (tri po utakmici u proseku), dok su Grizlisi jedna od najboljih defanzivnih ekipa u čitavoj ligi.

– Sve se vrti oko naše timske odbrane, ona nas je nosila tokom čitave sezone -rekao je Džekson.

Džekson je tek drugi igrač u istoriji Memfis Grizlisa koji je osvojio ovu nagradu, pre njega to je uspeo Mark Gasol u sezoni 2012/13.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari