Ne sme da bude svejedno 1Foto: STARSPORT

Podmlađenoj vaterpolo reprezentaciji Srbije potonule su sve lađe u borbi za medalje na Svetskom prvenstvu u Gvandžuu, ali ne bi smelo da im je presahnula motivacija, pogotovo sedmorici debitanata u seniorskom nacionalnom timu, jer je uvek bolje i lepše takmičenje završiti pobedom.

Po mogućstvu, počev od prvog meča razigravanja za plasman, jer „delfine“ samo današnje „davljenje“ Nemačke vodi u subotnju borbu za peto mesto na ovom SP.

To što su Rističević, Lazić, Vico, Dedović, Drašović, Stojanović… ispraćeni bez velikih rezultatskih očekivanja, jer nije bilo realno da odmah nastave tamo gde su stali Filipović, Prlainović, Aleksić, B. Mitrović, braća Pijetlović i S. Mitrović – vraćaju se sledeće godine da još jednom napadnu evropsko i olimpijsko zlato, a onda neki od njih završavaju duge karijere u A selekciji – ne znači da ne treba da zapnu iz sve snage u sledeće četiri četvrtine. Samo tako mogu da preplivaju ambicioznog rivala i, pre svega, obodre sebe pred nastupe na glavnoj pozornici u budućnosti.

Nemačka jeste ekipa druge, pa i treće, kategorije kvaliteta, ali to što njena poslednja planetarna medalja datira iz daleke 1982. godine ne znači da ovaj (već decenijama) samo puki učesnik Olimpijskih igara i šampionata Evrope nema s čim i s kim pred buduće naslednike najtrofejnije generacije. Da to nije prazna priča o nužnosti da se uvek i svuda bude ozbiljan govori 8:10 Stama, Ćuka, Šenkela, Restovića i ostalih „pancera“ protiv fenomenalne Hrvatske u četvrtfinalu tekućeg takmičenja.

Ako pobede Nemačku, izabranici selektora Dejana Savića će igrati s boljim iz duela Australije i Grčke.

Parovi polufinala

Španija – Hrvatska 10.00

Mađarska – Italija 11.30

Za 5-8. mesto

Srbija – Nemačka 07.00

Australija – Grčka 08.30

* Sve mečeve prenosi Arena sport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari