„Ne žalim zbog svojih odluka, Karlos je sadašnjost tenisa“ 1Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Nisu sva pitanja bila šaljiva i povezana sa Lejver kupom i oproštajem Rodžera Federera na konferenciji za medije pred ovaj istorijski momenat za svet tenisa, piše Sport Klub.

Jedno od pitanja upućeno Novaku Đokoviću, uz pojašnjenje da ga brojni novinari nisu videli od Vimbldona i da je preskočio US open iz poznatih razloga, bilo je i kako mu je bilo da iz daljine posmatra pohod Karlosa Alkarasa na prvu grend slem titulu i da li žali zbog nečega u proteklih nekoliko meseci?

„Ne žalim zbog svojih odluka. Jasno je da sam bio tužan što nisam mogao da igram, ali to su bile odluke koje sam sam doneo. Znao sam kakve posledice mogu da budu i prihvatio sam ih. I to je to.

Čestitao sam Karlosu na osvajanju US opena. Uradio je to na sjajan način, tri ili četiri meča u pet setova. Tek mu je 19 godina i već je broj jedan. Ovo što je do sada postigao je poprilično sjajno. On je sjajno osveženje za naš sport, prava zvezda u nastajanju. Već je postao grend slem šampion tako da možda ne treba o njemu da pričamo kao o budućnosti, on je naša sadašnjost.

U proteklih 15, 20 godina nisam navikao da pravim ovako velike pauze između turnira, ali tako je kako je. To je situacija u kojoj sam se našao i sada sam uzbuđen što ću igrati ovde, a zatim i u nastavku sezone“, rekao je Novak.

Upitan kakva je trenutno situacija po pitanju njegovog nastupa na Australijan openu sledeće godine, Đoković je kratko rekao:

„Čekam vesti. To nije do mene. Ali, nadam se da ću uskoro dobiti neke pozitivne vesti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari