"Radost dece nema cenu": Glumac Nebojša Dugalić ispred Fondacije Mozzart na turniru u malom fudbalu 1Foto: Promo/Mozzart

Podržati osmeh i radost je najpotrebnija i najneophodnija stvar u današnjem vremenu! Upravo to je uradila Fondacija Mozzart, koja je podržala osmehe novih „Šampiona“ na turniru u malom fudbalu kluba „Mungosi“, koji duže od deceniju rade sa decom i ljudima sa posebnim potrebama.

Igrao se fudbal, beležile sjajne asistencije, brojni golovi proslavljani gromoglasnim aplauzima i sve to na turniru „Šampiona“ koji je okupio pet ekipa, brojne predstavnike iz Beograda i Kragujevca. Osim domaćina iz KMF „Mungosi“, među šampionskim futsalerima na terenu su bili su i učenici Doma za gluvu i nagluvu decu specijalne škole „Radivoje Popović“ iz Zemuna i udruženja „Snaga pokreta“ i humanitarne organizacije „Dečje srce“.

„Ovo je veliki sevap i velika stvar, neverovatno je lekovito kada vidite radost dece koja dolaze ovde da daju gol, trče za loptom i raduju se igri. Njihova anđeoska radost je zapravo glavni događaj, a sve kroz prostor sporta, i to prosto nema cenu. Ti njihovi osmesi, zagrljaji i radovanje kada postignu gol je nešto što se danas u svetu retko sreće i zato je potrebno uvek podržati ovakve stvari“, rekao je glumac Nebojša Dugalić, koji je ujedno i član Upravnog odbora Fondacije Mozzart.

Klub malog fudbala „Mungosi“ je specifičan sportski program koji ima izuzetno pozitivan efekat na decu i ljude sa smetnjama u razvoju, omogućava im da steknu prijatelje i da se osećaju korisnim članovima društva. Program je potpuno besplatan za sve učesnike, a treneri i volonteri koji sa njima rade zauzvrat dobijaju neverovatnu ljubav, energiju i sreću koja se ne možete osetiti i dobiti na nekom drugom treningu.

"Radost dece nema cenu": Glumac Nebojša Dugalić ispred Fondacije Mozzart na turniru u malom fudbalu 2
Foto: Promo/Mozzart

„U svemu ovome je najbitnije jedno socijalno okruženje i osećaj pripadnosti. Sport kao sport, u ovom slučaju fudbal, najbolji je način da se to iskaže i populariše. Da ova deca i njihove porodice budu što više javne, prepoznate i da se njima pomaže, jer im je pomoć potrebna. Hvala Fondaciji Mozzart koja nam je pomogla i postala naš prijatelj“, rekao je Aca Kovačević iz KMF „Mungosi“.

"Radost dece nema cenu": Glumac Nebojša Dugalić ispred Fondacije Mozzart na turniru u malom fudbalu 3
Foto: Promo/Mozzart

Sekcija za rad sa decom sa invaliditetom i smetnjama u razvoju KMF „Mungosa“ radi punih 13 godina. Klub je i dobitnik nagrade UEFA za doprinos u sportu i kvalitetu života osoba sa invaliditetom i smetnjama u razvoju za 2019/2020 godinu, a od 2020. godine konstantno realizuju projekte pod pokroviteljstvom UEFA i Fudbalskog saveza Srbije.

"Radost dece nema cenu": Glumac Nebojša Dugalić ispred Fondacije Mozzart na turniru u malom fudbalu 4
Foto: Promo/Mozzart

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari