Nebojša Vučković izdržao 63 dana na klupi Spartaka 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

U Spartaku iz Subotice pogubili su jasne koordinate u tekućoj sezoni. Odgovornost za loše rezultate i igru, za sada, preuzimaju samo treneri; s tim u vezi Nebojša Vučković izdržao je svega 63 dana na klupi Subotičana. Uprava mu se zahvalila na saradnji, namerena da Slavku Petroviću ukaže poverenje, kao četvrtoj opciji na poziciji šefa struke samo u ovoj sezoni.

Vučković je na devet utakmica, koliko je vodio „golubove“ osovjio osam bodova, što je saldo kojim nisu bili zadovoljni u Spartaku.

Posle poraza od Novog Pazara (1:3) u prvom kolui plej-auta, Vučković se sporazumno rastao sa Subotičanima.

„Nakon jučerašnjeg poraza protiv FK Novi Pazar i razgovora Vučkovića sa upravom kluba došlo je do sporazumnog raskida ugovora. Zahvaljujemo se Vučku na radu i trudu u prvom timu, a saradnja će se nastaviti u školi fudbala. Novi šef stručnog štaba biće imenovan tokom današnjeg dana“, navedeno je u šturom saopštenju Spartaka.

Prema saznanjima Mozzartsporta novi šef struke biće Slavko Petrović koji je trenersku karijeru počeo u Nemačkoj radeći u nižim ligamama u Darmštatu, Karl Cajs Jeni, Fortuni Diseldorf, Valdof Manhajmu…

U Superligi je vodio čačanski Borac i Rad, a potom se preselio u BiH i radio za Radnik iz Bijeljine, Željezničar, tuzlansku Slobodu, na kraju i sarajevski Olimpik.

Subotički klub će tako dobiti četvrtog trenera u ovoj sezoni.

Na početku je tim vodio Vladimir Buač, koga je u oktobru zamenio Vladimir Gaćinović. On je vodio tim do 14. februara kada je podneo ostavku posle poraza od Radnika iz Surdulice (0:2).

Istog dana na klupu je seo Vučković, ali je izdržao svega 63 dana i ekipu ostavio na tri boda iznad mesta koja znače baraž za opstanak u eliti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari