Neće biti još jednog duela Đerea s Alkarazom u Buenos Ajresu 1Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Drugoplasirani srpski teniser na svetskoj listi Laslo Đere (35. mesto) i ove godine se oprostio od turnira na šljaci u Buenos Ajresu u drugom kolu.

Izgubio je kao sedmi nosilac sa 6:4, 7:5 od Italijana Andree Vavasorija (152), koji je prošao i dve prepreke u kvalifikacijama.

Taj igrač je na Australijan openu bio finalista u igri parova sa zemljakom Simoneom Bolelijem, kada je Indijac Rohan Bopana s 43 godine postao najstariji pobednik u dublu na turnirima za grend slem.

Đere je u prvom setu dopustio da mu rival odmakne na 4:0, ali ga je dostigao. Tu se potrošio pa je italijanskom igraču pripala završnica. I u drugom setu poslednja dva gema je uzeo Italijan.

Vavasori za protivnika u četvrtfianlu čeka ishod duela drugog „reketa“ sveta Španca Karlosa Alkaraza s domaćim teniserom Kamilom Ugom Karabelijem (134), koji je takođe prebrodio predtakmičenje.

Đere, koji je u prvom kolu ostvario prvu pobedu ove godine, izgubio je lane od potonjeg osvajača Alkaraza sa 6:2, 4:6, 6:2.

Među osam najboljih je Dušan Lajović (58). Sastaće se s Argentincem Fakundom Dijazom Akostom (87) u pokušaju da najzad ode u polufinale, budući da je prethodna tri puta poklekao u četvrtfinalu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari