Nedimović: Sud u Lozani potvrdio da je Kolubara nameštala 1foto Antonio Ahel/ATAImages

Odluka Suda za sportsku arbitražu u Lozani takve je prirode da je na pozitivan način mogu tumačiti i Fudbalski savez Srbije ali i Kolubara.

Sud u Lozani potvrdio je odluku FSS-a ali je kazna Kolubari sa prvobitnih devet, smanjena na šest bodova, što je automatski značilo da prema osvojenim bodovima klub iz Lazarevca ostaje u Superligi Srbije. Krovna organizacija je sada na potezu, s obzirom na to da će ostanak Kolubare u eliti dovesti do proširenja lige sa 16 na 17 ekipa.

Branislav Nedimović, „desna ruka“ Dragana Džajića, predsednika Saveza, smatra da je i nadležni sud u Lozani potvrdio da je Kolubara nameštala.

– Potvrđeno je nameštanje Kolubare. Činjenica da Lazarevčani ostaju u superligaškom društvu, plod je kvalifikacije da je nameštena utakmica sa Spartakom, ne i protiv Mladosti GAT. Slikovito, to je kao da izgrednika, bilo koje vrste, umesto sa šest, sankcionišete pet meseci zatvora – utisak je Nedimovića u izjavi za Sport klub.

Na nedelju dana do odloženog početka Superlige, još uvek nije poznato koliko će ekipa brojati elitni rang takmičenja. Moguće je i da na današnjoj sednici Izvršnog odbora FSS-a takva odluka ne bude bila donešena.

– Najbitnije je da imamo čistu situaciju i u narednim koracima možemo da uđemo u obračun sa akterima nameštenih utakmica. Brzo ćemo se odrediti i prema narednoj sezoni, u roku između 48 i 72 sata – naveo je Nedimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari