Nedović godinu dana u PAO 1Foto: EPA-EFE/ MATTEO BAZZI

Nemanja Nedović je i zvanično član Panatinaikosa. Srpski košarkaš potpisao je jednogodišnji ugovor sa šestostrukim prvakom Evrope.

On je u redove zelenih stigao u trenutku reorganizacije kluba na svim nivoima, koji će raspolagati, još uvek „neusvojenim“ budžetom za narednu sezonu.

Srpski reprezentativac odlučio se za Atinu nakon dve krajnje prosečne sezone u Milanu.

Nedović je u Armaniju prečesto bio povređen tako da nije ni uspevao da uspostavi kontinuitet, uprkos tome što je imao korektnu saradnju sa trenerom Etoreom Mesinom.

Samo prošle sezone, od mogućih 28 evroligaških utakmica, odigrao je svega 17, dok je u italijanskom šampionatu od 21 meča, nastupio u tek 10.

Atleticizam je njegov košarkaški znak raspoznavanja; dobra igra jedan na jedan, međutim za beka visine 191 centimetar do sada nije uspeo da usavrši šut sa distance.

Najbolju internacionalnu sezonu imao je u španskoj Unikahi; u takmičarskoj 2017/18. prosečno je u Evroligi beležio 16,8 poena, uz 4,8 asistencija, što ga je i preporučilo Armaniju, u kojem je godišnje zarađivao 900.000 evra.

Poznato je da je ponikao u Crvenoj zvezdi, iz koje je 2012. prešao u današnji Ritas. U sezoni 2013/14. pokušao je da se izbori za duži staž u Golden Stejtu; uživao je u bravurama Stefa Karija i drugova, izgradivši neka fina poznanstva.

Odlično poznavanje engleskog jezika, kao i italijanskog (u dečačkim danima živeo u Italiji) u mnogome mu je olakšalo adaptaciju na život u Americi, odnosno na Apeninskom poluostrvu.

Po povratku u Evropu, jednu sezonu proveo je u Valensiji, iz koje je kasnije prešao u Unikahu.

Panatinaikos je poslednjih sezona sukcesivno smanjivao budžet; u prošloj je navodno raspolagao sa nekih 15 miliona evra i s obzirom na klimu u klubu, za očekivati je da će i u takmičarskoj 2020/21. imati skromnija sredstva u odnosu na najveću konkurenciju na Starom kontinentu; s tim u vezi, ni Nedović ne bi trebalo da ima zagarantovanu jednogodišnju zaradu kao onu u Milanu.

Ataman kupio KK Torino

Trener Anadolu Efesa Ergin Ataman novi je vlasnik italijanskog košarkaškog kluba Torino. Investiciona grupa iz Turske na čelu sa Atamanom, a u kojoj je i poznati turski fudbaler Arda Turan, postala je stoprocentni vlasnik italijanskog kluba pod uslovnom da igra u Seriji A. U suprotnom, ako budu igrali Seriju B, novi vlasnici imali bi 50 odsto deonica. Ataman ostaje trener Anadolu Efesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari