Nedović upitan za Eurobasket 1Nemanja Nedović Foto: youtube

Šanse Marka Simonovića da nastupi na predstojećem Evropskom prvenstvu od 31. avgusta do 17. septembra svedene su na minimum, a po svemu sudeći ni Nemanja Nedović nije u boljem stanju.

Za razliku od popularnog Simona, koji je zbog povrede šake desne ruke primoran na jednomesečnu pauzu, bek španske Unikahe ima problema sa levim ramenom. Nedović se pre par dana povredio na treningu na Kopaoniku; iako je nakon prvog pregleda ustanovljeno da je reč o distorziji drugog stepena (pauza od sedam do deset dana), kasnijim analizama dijagnostikovana je teža povreda, zbog čega je vrsni bek morao da se vrati za Beograd kako bi obavio dodatne preglede putem magnetne rezonance. Njegovi saigrači sići će sa Kopaonika 6. avgusta i u prestonici Srbije nastaviće pripreme za tradicionalni turnir „Trofej Beograda“ od 11. do 13. avgusta.

Selektor Aleksandar Đorđević poprilično je pesimističan kada je reč o mogućnosti da se Nedović u potpunosti oporavi za Eurobasket. Povreda ramena je po prirodi vrlo kompleksna; Nemanju verovatno očekuje dvonedeljna pauza i u najboljem slučaju imao bi desetak dana da nadoknadi propušteno do starta šampionata 31. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari