Nejmaru preti kazna od milion evra zbog kršenja ekoloških propisa prilikom izgradnje kuće 1Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Građevinski radovi na vili brazilskog fudbalera Nejmara u državi Rio de Žaneiro zaustavljeni su zbog kršenja ekoloških propisa, a očekuje se da će mu biti izrečena kazna od oko milion evra, saopštile su danas lokalne vlasti.

Napadač Pari Sen Žermena je nekretninu u Mangaratibi, 120 kilometara zapadno od Rio de Žaneira, kupio 2016. godine, a prema izveštajima lokalnih medija ona se prostire na 10.000 kvadratnih metara i uključuje heliodrom, spa centar i teretanu.

Lokalne vlasti su reagovale nakon pritužbi na društvenim mrežama, a prilikom inspekcije otkriveni su mnogi ekološki prekršaji, uključujući preusmeravanje vodotoka i neovlašćeno crpljenje vode iz reke.

Takođe je otkriveno i neovlašćeno iskopavanje i premeštanje zemlje, kamenja i stena, kao i korišćenje peska sa plaže bez dozvole.

„Sledeći korak će biti procena utvrđenih nepravilnosti i izricanje kazne koja, prema procenama i uzimajući u obzir štetu pričinjenju životnoj sredini, neće biti manja od pet miliona reala (oko 960.000 evra)“, saopštila je gradska uprava.

Fudbalerov otac, Nejmar da Silva Santos, bio je prisutan tokom posete inspekcije i na video snimcima se može čuti kako se svađa sa zvaničnicima.

Brazilski 31-godišnji fudbaler trenutno se oporavlja od operacije desnog skočnog zgloba, kojoj je podvrgnut u martu u Kataru.

Nejmar nije igrao od februara, a pojavile su se glasine da bi mogao da napusti PSŽ, sa kojim ima ugovor do 2027. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari