Nejmar o poslednjim sukobima u PSŽ: Svađam se i sa devojkom, što ne znači da nismo zajedno 1Mbapei Nejmar. Foto: EPA-EFE/Mohammed Badra

Samo dan uoči prvog meča osmine finala Lige šampiona, umesto da se u Parizu priča o snazi i fudbalskim kvalitetima Bajerna, u Pari Sen Žermenu više se priča o poslednjim incidentima koje je napravio Nejmar.

Parižani su u poslednjem kolu Lige 1 poraženi u derbiju, na gostovanju u Monaku (3:1). „Sveci“ su izveli šaren sastav, stavljajući akcenat na prvi meč osmine finala Lige šampiona.

Ipak, na tom meču ponašanje Nejmara bilo je takvo da je ozbiljno uzdrmalo ambijent u klubu, pogotovo jer se Brazilac svađao sa Luisom Kamposom, strateškim savetnikom u klubu.

Uoči meča sa Bajernom u utorak u 21.00, Nejmar je potvrdio da je došlo do svađe

.

„Bila je mala diskusija, nismo se slagali. Raspravljali smo se, ali takve stvari se uvek dešavaju. Svađam se i sa svojom devojkom, pa nastavimo zajedno. Fudbal nije samo ljubav, nekada moraš i da se posvađaš da bi bio bolji“, tvrdi Nejmar.

Brazilac smatra da su takvi verbalni odnosi normalni i da mogu biti produktivni, pogotovo kada ekipi ne ide u rezultatskom smislu.

„Tačno je da nam trenutno ne ide dobro, a u Pari Sen Žermenu nisu navikli da ekipa ne pobeđuje. Ali, diskusije su deo fudbala i pomažu nam da znamo ko šta misli. Ovo je moja šesta godina u klubu i stalno kruže neki tračevi, glasine, maliciozne priče… Ne znam šta bih rekao, ja nisam odgovoran za to. Ja sam sportista i takve stvari mogu da utiču na mene, ali ne mogu da se bavim svime što se piše i priča. Tužno je što se ovo pojavilo u javnosti, trebalo je da ostane među nama jer smo svakodnevno zajedno.“

Parižane sutra očekuje izuzetno težak meč u osmini finala Lige šampiona.

„Liga šampiona je kao Svetsko prvenstvo – osvaja onaj koji napravi najmanje grešaka. Pripremamo se da ih izbegnemo, nismo ovde da bismo se šetali terenom. Razočarani smo zbog eliminacije iz domaćeg Kupa, moraćemo da analiziramo greške i popravimo se. Znamo šta treba da radimo“, tvrdi nejmar.

„Volim da igram protiv velikih timova, jer se u takvim utakmicama od velikih igrača očekuje da se pokažu. Bajern je veliki klub sa sjajnim igračima.“

Brazilac tvrdi da nema problema sa kritikama, pre svega u vezi sa njegovim nastupima protiv najvećih klubova.

„Osećam se odlično, i mentalno i fizički. Imali smo utakmice u kojima se stvari nisu odvijale kao što smo zamislili i jasno mi je kako to dalje ide. Kritike su legitimne, svako gleda fudbal drugačijim očima i ima svoje mišljenje. Ja to poštujem, kao što se uvek trudim da odigram najbolje što mogu kako bih pomogao klubu. Tako će biti do kraja sezone. Imam ogromno samopouzdanje jer znam koji su moji kvaliteti i gladan sam pobeda“, poručio je Nejmar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari