Peter Čeh brani i u 42. godini, samo je promenio sport 1Srdjan Stevanovic/Getty Images

Nesumnjivo je bio jedan od najboljih fudbalskih golmana u poslednje dve decenije. Posle penzionisanja, obavljao je funkciju sportskog direktora u Čelsiju, međutim, po našuštanju fudbalske pozornice, Peter Čeh je odlučio da se sportski reaktivira.

Na osnovu postignutog tokom sjajne fudbalske karijere, reklo bi se da je Čeh ostvario snove u sportu u koji se zaljubio još kao dečkić. Ipak, na osnovu poslednjih izjava, moglo bi se zaključiti da trenutno uživa u onome u čemu se nije ostvario još dok je sanjao da postane sportista u rodnoj Češkoj.

Naime, iako u 42. godini života i u fudbalskoj penziji već tri godine, Čeh nije mogao da odoli izazovu. Odlučio je da se reaktivira odmah nakon što je razdužio opremu u Čelsiju, pre tri godine.

Nije se dvoumio kada je dobio mogućnost da se oproba u hokeju na ledu, sportu koji je možda i najpopularniji u njegovog državi.

U prve tri godine branio je za Gildford Finiks, a od ove sezone je na golu Čelmsford Čiftejnsa.

„Volim fudbal, ali sam osećao da bi bilo zabavnije da budem golman u hokeju na ledu. Kao porodica nismo mogli da priuštimo sebi kupovinu kompletne opreme, tako da me je tata odveo na fudbal. Na kraju je fudbal pobedio“, izjaivo je Čeh za medije u Engleskoj.

U fudbalskoj karijeri, braneći, prvenstveno za Čelsi, ali i Arsenal osvojio je Ligu šampiona i Ligu Evrope, četiri puta je bio prvak Engleske, a ima i četiri FA kupa i tri Liga kupa.

Iako na Ostrvu hokej nije tako popularan kao fudbal, ni blizu, Čehu to nimalo ne smeta, naprotiv.

„To je potpuno drugačiji nivo pritiska. Zabavnije je nego kad igrate utakmicu Lige šampiona gde mogu svi da vas vide. I dalje imam taj osećaj u sebi jer želim da branim i pobeđujem. Mrzim da gubim. Istije osaćaj koji sam imao i kada sa igrao fudbal.“

Čeh je opisao i šta najviše voli u hokeju na ledu.

„Možda bi bilo drugačije da je na tribinama 30 navijača, ali su tribine pune i to je ono što volim. Volim taj osećaj kada hodam kroz prolaz do leda, okružen svim tim ljudima“, naznačio je nekada vrhunski fudbalski golman.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari