Nema kraja navijačkim neredima: Jedan mrtav i u Argentini 1EPA-EFE/JUAN IGNACIO RONCORONI

Tragičan epilog prekinutog meča Himnasije i Boke Juniors, samo nekoliko dana posle velike tragedije na stadionu u Indoneziji.

Jedna od važnijih utakmica za šampionski rasplet, četiri kola pre kraja prvenstva Argentine, prekinuta je već u 9. minutu, a „rezultat“ je jedan izgubljen život.

Na stadionu nije bilo mesta za sve, navijači domaćina Himnasije ispred ulaza su kamenicama napali policiju, koja je uzvratila suzavcem i gumenim mecima.

Gusti dim nadvio se nad tribine, pa su oni koji su već zauzeli svoja mesta počeli panično da beže. Između ostalog i da utrčavaju u teren.

„Veoma brzo smo napustili teren, ali igračima su oči već bile otečene. Svi smo tužni zbog prekida, ali morali smo da mislimo na ljude i porodice na tribinama“, rekao je sudija Hernan Mastranhelo.

U tom opštem metežu smrtno je nastradao jedan pedesetsedmogodišnji navijač, koji se ugušio od suzavca. Svi za tragediju krive organizatora utakmice, a predsednik Himnasije Gabrijel Pelegrino policiju.

„Velika je laž da smo prodali prevelik broj karata. Policija je ta koja određuje koliko uopšte ulaznica smemo da pustimo u prodaju.

Policija je ta koja je odlučila da zatvorimo kapije stadiona. Videli smo i ljude sa ulaznicama u rukama koji su želeli da uđu, a i na tribinama je bilo praznih mesta“, demantovao je Pelegrino.

Bili su besni i fudbaleri, manje zbog neodigranog meča a mnogo više zbog opšteg haosa, koji su na svojoj koži osetili i neki od njihovih najmilijih.

„Moj sin od dve godine i beba od šest meseci nisu mogli da dišu. Očajni smo i veoma zabrinuti zbog ljudi. Došli smo da igramo fudbal, a pretvorilo se u ovo ludilo.

Na tribinama su bile i naše familije, neki su sigurno poginuli“, ogorčeno je rekao igrač domaćih Leonardo Morales.

U iščekivanju novih vesti o povređenima i možda još ponekom stradalom navijaču, šuška se da bi utakmica mogla biti nastavljena u noći između petka i subote.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari