Nema razloga za strah i brigu, Mitrović će biti spreman za EURO 1EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Najbolji strelac reprezentacije Srbije nije doživeo težu povredu u dresu Al Hilala.

Postojala je opravdana bojazan nakon što je u poslednjem meču Al Hilala doživeo povredu zadnje lože, međutim nakon večerašnjeg izveštaja iz Rijada svi u stručnom štabu reprezentacije Srbije mogu da odahnu.

Najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije moraće da pauzira šest nedelja, što znači da će biti spreman za start Evropskog prvenstva, s obzirom na to da je početak zakazan za ukupno deset nedelja.

Aleksandar Mitrović osetio je bol u predelu zadnje lože i odmah nakon saznanja da je reč o komplikovanoj povredi počele su prognoze koliko će morati da pauzira.

Prema najgorim predviđanjima, sjajni centarfor mogao je da bude odvojen od terena čak dva meseca, što bi sam nastup na Evropskom prvenstvu dovelo u pitanje, međutim na svu sreću, Mitrović bi trebalo da bude spreman, čak i za sam početak priprema za EURO u Nemačkoj.

Mitrović će se na teren vratiti sredinom maja i imaće mesec dana da se spremi za prvu utakmicu na Prvenstvu Evrope, 16. juna protiv Engleske u Gelzenkirhenu.

Nažalost, polaznik Partizanove škole imao je već iskustva sa rovitošću pred jedno veliko takmičenje.

On je na pripreme za Svetsko prvenstvo u Kataru došao povređen. Iako je na Mundijalu postigao dva gola, bilo je evidentno da nije bio potupno spreman ni fizički, ni psihički.

Al Hilal je saopštio konačnu prognozu nakon što je Mitrović dva puta snimio nogu magnetnom rezonancom. Tek nakon drugog snimanja, lekarski tim u klubu mogao je da saopšti koliko će dugo Srbin pauzirati.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari