Gde je Nemanja Bjelica: Ni na nebu, ni na zemlji, ni u Zvezdi, ni u Fenerbahčeu… 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Nemanja Bjelica i jeste i nije u Crvenoj zvezdi. Formalno je još uvek pod ugovorom u klubu sa Malog Kalemegdana, a nezvanično se od sukoba sa trenerom Duškom Ivanovićem nije pojavio ni na jednom treningu duže od mesec i po dana.

Bjelica je u Crvenu Zvezdu došao tokom leta na pozajmicu iz Fenerbahčea. Turski klub je navodno i dalje plaćao 80 odsto njegovih primanja, a crveno-beli tek 20 odsto.

Kakav god da je dogovor postojao između dva kluba, Bjelica je formalno sa Crvenom zvezdom saradnju potpisao 12. septembra, koji prema nezvaničnim saznanjima Danasa ističe krajem novembra. Sada, nezvanično, obe strane čekaju da se ugovor formalno završi i da svako ode na svoju stranu.

Portparol kluba Igor Vujčin najavio je početkom oktobra zvanično, a predsednik Nebojša Čović nezvanično, da će klub o statusu Bjelice formalno obavestiti javnost na konferenciji za medije narednih dana. Mesec i po prođe, a dan konferencije ne dođe. Zvaničnici s Malog Kalemegdana optužili su tada Danas za lažnu vest informaciju da je Bjelica neprofesionalno napustio trening i da nema nameru da se više vraća u klub.

Bjelica se ne oglašava

Trener Duško Ivanović je napustio, a njegov naslednik Janis Sferopulos najavio je da će uskoro pričati s Bjelicom na temu njegovog povratka u tim. Međutim, o epilogu tog razgovora javnost nije obaveštena, a nezvanično do njega nije ni došlo jer igrač decidirano odbija kontakt sa bilo kim iz kluba.

Bjelica je još pre curenja infromacija s Malog Kalemegdana o sukobu njega s Ivanovićem odbijao razgovore s medijima. Javnost je sve vreme uskraćena za njegovu stranu priče, što dodatno ostavlja prostor sa spekulacije.

Gde je Nemanja Bjelica: Ni na nebu, ni na zemlji, ni u Zvezdi, ni u Fenerbahčeu… 2
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Itudis tvrdi da nije u Fenerbahčeu

Treba napomenuti i da je trener Fenerbahčea Dimitris Itudis nedavno na gostovanju u Beogradu doživeo, uslovno rečeno, kao napad pitanje da li se Bjelica vratio u klub iz Istanbula.

„Bjelica? Bjelica je u Zvezdi. Ne razumem zašto ta pitanja sada dolaze. Ne znate da li je u Zvezdi, ili nije, vama je to tajna? Nemanjin doprinos u Fenerbahčeu i srpskoj košarci je veliki, ja mislim da to nije tako kako ste vi rekli“, rekao je Itudis, a potom teatralno pročitao imena svih igrača koji igraju za Fenerbahče i zatim dodao:

„Izvinjam se što sam morao da pročitam, ali izgleda da vaš kolega nije upućen ko je igrač Fenerbahčea, ko nije uz veliko poštovanje prema pitanju. Ponoviću još jednom ako treba“.

Zvezda je Bjelici nezvanično isplatila sve što mu duguje i sada se čeka samo formalni razlaz. Da li će bivši NBA igrač posle toga završiti karijeru ili je nastaviti u nekom drugom klubu, saznaćemo uskoro.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari