Sferopulos: Nisam razgovarao sa Bjelicom, Lazić daleko od povratka 1Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Crvenu zvezdu sutra očekuje evroligaški duel sa Bajernom pred svojim navijačima (18.30). Biće to prilika za iskupljenje posle dva vezana poraza od Partizana.

Od preuzimanja ekipe Janis Sferopulos suočava se sa konstantnim problemima. Duško Ivanović je svom nasledniku ostavio loš rezultatski saldo kao i nedovoljno dobru atmosferu u ekipi.

Pred meč sa Bavarcima, crveno-beli su na razočaravajućih 1-4 u Evroligi.

Na sve to, Sferopulos se suočava sa odsustvom povređenih igrača, od kojih bi Nemanja Nedović i Adam Hanga trebalo da se nađu u timu za sutrašnji meč sa Bajernom.

Na žalost po navijače, Branko Lazić je i dalje u procesu oporavka od povrede rebara zadobijene u Železniku, na trenerskom debiju Sferopulosa na klupi Crvene zvezde.

– Povređeni igrači danas počinju sa treninzima, ali znate kako je to – Nedović je imao dugu pauzu. Hanga ne baš toliko dugačku. Probaće danas, videćemo koliko će moći. Sutra je opet šuterski trening, biće tu. Odlučiću tada o njima dvojici. Lazić je aut… Doktori su odgovorni za njega. Dobio je jak udarac u rebra, na terapijama je. Svi u doktorskom timu brinu o njemu i pokušavaju da ga što pre osposobe – naveo je Sferopulos.

Poslednjih dana su sve učestalije priče da su crveno-beli aktivni na tržištu i da traže startnog centra i beka šutera. Grčki stručnjak demantovao je takve tvrdnje.

– Verujem igračima, nastavićemo sa ovim timom. Nedović nije igrao otkako sam stigao. Lazić se povredio na prvoj mojoj utakmici, protiv FMP-a. Hanga je bio van tima za poslednji derbi. Nismo još u punom sastavu i prvo treba da se okupimo. Nikad se ne zna, ali trenutno uopšte ne razmišljam o promenama – jasan je dvostruki finalista Evrolige sa Olimpijakosom.

Po dolasku na klupu Crvene zvezde, 56-godišnji stručnjak je poručio da će razgovarati sa Nemanjom Bjelicom, nakon što je nekadašnji reprezentativac Srbije imao sukob sa Duškom Ivanovićem, posle kojeg je odstranjen iz ekipe.

– Nismo još razgovarali, sada je prioritet da počnemo da pobeđujemo. Rrazgovaraću sigurno sa njim. U planu je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari