Nenad Zimonjić: Igraću dok god mi telo dozvoli 1Foto: EPA/ WAKKACE WOON

Nenad Zimonjić ostvario je 700. pobedu u dublu koja ga je stavila na 10. mesto liste tenisera sa najviše trijumfa u dubl mečevima u istoriji belog sporta.

Četrdesetjednogodišnji srpski igrač u paru sa Poljakom Marćinom Matkovskim savladao je Argentince Berloka i Švarcmana sa 7:6 (7:5), 7:6 (7:4) u prvom kolu turnira u Hamburgu.

– Drago mi je što sam jubilej proslavio u Hamburgu, mestu gde igram prvi put posle pet godina, i u zemlji sa velikom teniskom tradicijom. Mnogo mi znači što sam ušao u klub ‘Top10’ i želim na tome da zahvalim svim partnerima u dublu – kazao je Zimonjić za ATP sajt.

Nenad Zimonjić odigrao je prvi dubl meč pre 18 godina sa Nebojšom Đorđevićem kao reprezentativac Dejvis kup tima, čiji je sad selektor. Od tada do danas upisao je 700 pobeda uz 396 poraza, pa je tokom poslednje decenije nalazio mesto na listi najbolji ATP dubl igrača, dok je 2008. završio na kao prvi teniser.

– Razlog zbog koga još uvek igram je zato što volim sport i volim tenis. Još uvek uživam da igram pred navijačima protiv najboljih protivnika. Drago mi je što sam deo neverovatne generacije koja je igrala tenis na vrhunskom nivou. Voleo bih da nastavim da igram dok god mogu, dok god mi telo dozvoljava – kazao je srpski igrač.

Najveće uspehe Zimonjić je ostvario u paru sa Danijelom Nestorom u period između 2007. i 2010. godine kada je dva puta osvojio Vimbldon i jednom Rolan Garos dok je odigrao još tri gren slem finala. Sa kanadskim teniserom koji je sa ukupno 1.050 pobeda najuspešniji dubl igrač ikada, Zimonjić je osvojio ukupno 26 titula.

-Za mene je trenutno najbitnije da se vratim u top 30 da bih imao stalnog partnera. Bila bi velika čast igrati jednu nedelju sa Rodžerom Federerom ili Rafaelom Nadalom. Još uvek nemam planove da završim karijeru, i suviše uživam baveći se sportom koji volim – rekao je Zimonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari