Nenadić najbliži FMP 1Foto: STARSPORT

Došao je 2018. u Crvenu zvezdu kao jedan od najzanimljivijih domaćih bekova posle odlične sezone u FMP.

Prethodno je u dresu Dunava iz Starih Banovaca podsetio košarkašku javnost da kvalitetni igrači postoje i u Košarkaškoj ligi Srbije.

Iako su očekivanja bila velika, faktički za dve sezone, Nemanja Nenadić nije dobio adekvatnu šansu u crveno-belom dresu.

U retkim momentima kada bi dobijao minutažu, uglavnom bi bio korišćen na njemu neprirodnoj poziciji organizatora igre, na kojoj, objektivno, nije ni mogao da iskaže svoje napadačke, ali ni defanzivne kvalitete.

U želji da rehabilituje karijeru, 26-godišnji Beograđanin trenutno je najbliži povratku u FMP, koji će tokom leta u mnogome rekonstruisati spoljnu liniju.

Ukoliko ne bude došlo do nekih iznenađujućih preokreta, 197 visoki košarkaš iz Barajeva pokušaće da u timu iz Železnika ponovi partije iz sezone 2017/18 kada je sa „panterima“ igrao finale domaćeg prvenstva, u kojem je prosečno beležio 16 poena, završivši takmičarsku godinu kao drugi strelac lige.

Nenadiću je faktički ostala još jedna godina saradnje sa Crvenom zvezdom, a prošle sezone je prosleđen na pozajmicu u Mega Bemaks.

Odlascima Alekse Uskokovića i Alekse Radanova u Crvenu zvezdu, odnosno Ilije Đokovića u Split i gotovo izvesnog rastanka sa Stefanom Potom, FMP je u fazi formiranja gotovo nove spoljne linije.

U vezi sa tim, Nenadić bi trebalo da u Železniku dobije jednu od najvažnijih uloga na pozicijama beka i krila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari