U odnosu na mečeve u Svetskoj ligi, selekcija Srbije na Evropskom prvenstvu biće jača za kapitena Nikolu Grbića. Očekuje se da upravo sjajni tehničar u Rusiji svojim iskustvom i znanjem napravi potrebnu prevagu u igri našeg tima. Ipak, koliko će u tome zaista uspeti pokazaće prvi mečevi, najpre sutrašnji startni protiv selekcije Holandije.

U odnosu na mečeve u Svetskoj ligi, selekcija Srbije na Evropskom prvenstvu biće jača za kapitena Nikolu Grbića. Očekuje se da upravo sjajni tehničar u Rusiji svojim iskustvom i znanjem napravi potrebnu prevagu u igri našeg tima. Ipak, koliko će u tome zaista uspeti pokazaće prvi mečevi, najpre sutrašnji startni protiv selekcije Holandije. S obzirom na to da je zbog povrede propustio nekoliko pripremnih utakmica, te da na tim testovima odbojkaši Srbije nisu pokazali igru na željenom nivou, kapiten Srbije nije želeo da se bavi prognozama…
– Prvi put od kada sam u reprezentacji veoma mi je teško da bilo šta prognoziram. Velika je razlika u nekim prethodnim reprezentativnim akcijama i sada. Imamo iza sebe ne baš sjajnan pripremni period, a sa druge strane sve ostale ekipe su poprilično napredovale – priča kapiten plavih.
Nikola Grbić smatra da je za postizanje dobrog rezultata na šampionatu Evrope neophodno da svi igrači, mlađi i stariji, funkcionišu kao jedan.
– Boškan, Miljković, Gerić i ja s veoma dobro poznajemo, dugo igramo zajedno. Takođe, Samardžić i Janić su već nekoliko godina u reprezentaciji, a i za ostale momke garantujem da će pružiti maksimum. Kada krene šampionat, na terenu moramo da se trudimo da pomognemo jedni drugima. Razlika u iskustvu evidentno postoji, ali se nadam da to neće biti problem – napominje Grbić.
Odbojkaši Srbije su pred sebe postavili jasan cilj – plasman u polufinale. Međutim pre toga najpre će morati da u konkurenciji Holandije, Grčke i Nemačke izbore prolaz u četvrtfinalnu grupu, što će ostvariti po tri selekcije iz svake grupe.
– Iako se tako činili posle žreba, naša grupa ipak nije lakša od ostalih. Poljaci i Bugari, koji su u drugom delu kostura, u pripremnom periodu gubili su od naših rivala u grupi. Nema više izrazitih favorita kao ranije, realno je da mi nismo na nivou sa prethodnog Svetskog prvenstva. U svakom slučaju, smatram da će meč protiv Holandije biti od velikog značaja za ovu ekipu – zaključuje Grbić.
Premijerni meč na Evropskom prvenstvu protiv Holandije selekcija Srbije igra sutra od 15.30 časova po centralnoevropskom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari