Nepobeđene srpske odbojkašice žele da "smečuju" i Poljsku 1EPA-EFE/Roman Zawistowski

Nakon predaha od mečeva u prvoj fazi Svetskog prvenstva, Orlice protiv jednog od domaćina Svetskog prvenstva nastavljaju odbranu krune.

Daleko su još izabranice Danijelea Santarelija od borbe za medalje na planetarnom šampionatu u Holandiji i Poljskoj, ali su više od mnogih drugih bliže eliminacionim bitkama.

Prvenstveno zbog maksimalnog učinka u prvoj rundi, jer su s manje ili više utrošene energije, srušile Kanadu, Nemačku, Kazahstan i Bugarsku, da bi u zadnjem meču C grupe izdominirale protiv aktuelnih olimpijskih šampionki sa grbom Sjedinjenih Američkih Država.

Potpora poraslom optimizmu u redovima podmlađenog sastava – bez Maje Ognjenović, Milene Rašić, Silvije Popović, Jelene Blagojević – predstavlja i broj prenetih bodova – 9, za razliku od SAD, Turske i Tajlanda, sa skorom 2-1 pred start novoformirane F skupine.

Zalog visokih ambicija Tijane Bošković i saigračica, osim poslovničmno fantastičnih partija nove kapitenke Orlica i jedne od najboljih odbojkašica sveta, jeste i uzlazna putanja forme proteklih dana.

„Zadovoljan sam rezultatom, pozitivno je to što smo pobedili, ali možemo i moramo da igramo bolje. Ipak je ovo Svetsko prvenstvo… „, opomenuo je svoje izabranice Danijele Santareli nakon trijumfa nad Bugarskom, u drugom kolu.

I istovremeno dovoljno motivisao Brankicu Mihajlović, Jovanu Stevanović, Katarinu Lazović… čim su slavile posle svakog izslaska na teren u Lođu, gde će igrati utakmice osmine finala. Kruna takvog uzleta bila je vrhunska predstava protiv pomenutih osvajačica zlata na Igrama u Tokiju, prošlog leta.

„Svima nam imponuje pobeda protiv Amerikanki, ali ništa još nismo osvojile. Treba ostati koncentrisan i izvući maksimum u predstoječim utakmicama. Raduju naše sve bolje bolje i poraslo samopouzdanje. Kao i to što su sve igračice imale udela u ovom trijumfalnom nizu, a ne samo iskusnije i sa većom minutažom“, primetila je Bojana Drča.

„Stvarno verujem da možemo biti još bolje. Nije ni do sada bilo kalkulacija, a sada nam valja još jače zapeti“, dodala je 34-godišnja tehničarka pred duel sa Poljskom, 4. oktobra od 20.30.

Rivalke nisu bile nedorljive u dosadašnjem toku takmičenja, međutim uz njih će biti puna hala domaćih navijača, što opet ne mora da bude nikakav bauk za izabranice italijanskog stručnjaka. Obzirom da je nemalo devojaka prošlo još intezivnije iskustvo te vrste protiv Turkinja u finalu šampionata Evrope u njihovoj zemlji, pre nekoliko godina.

„Nismo pali u euforiju zbog 3:0 protiv olimpijskih šampionki. Čeka nas još dosta jakih mečeva sa kvalitetnim i ambicioznim ekipama. Moramo ostati fokusirani“, insistira naslednik trofejnog Zorana Terzića.

Da li je rezultatska maksimala probudila zveri u našim odbojkašicama ili, ne daj bože, imala kontraefekat videće se posle Poljske na utakmicama sa Dominikanskom Republikom, Tajlandom i Turskom.

 

Raspored mečeva Srbije u drugoj fazi

4.10 Srbija – Poljska 20.30

5.10 Srbija – Dominikanska republika 19.00

7.10 Srbija – Tajland 15.00

8.10 Srbija -Turska 17.30

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari