Crno-beli nepovezani, nervozni i jalovi 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Partizana i Napretka odigrali su bez golova u 27. kolu Superlige Srbije, u meču koji bi mogao da ima ključnu važnost u borbi za titulu sa Crvenom zvezdom. Crno-beli sada imaju tri boda više od večitog rivala, koji će, ukoliko trijumfuje u ponedeljak u duelu sa Metalcem u Gornjem Milanovcu (15.55 časova), preuzeti prvo mesto na tabeli.

Očekivalo se da će za Partizan duel sa Kruševljanima biti veoma težak i da će crno-beli imati puno problema nakon teškog poraza od Fejnorda u četvrtak.

Ne samo zbog fizičkog umora, već i zbog psihološkog pritiska i iscrpljenosti, domaći su odigrali veoma nervozno i nepovezano.

Takođe, trener Aleksandar Stanojević nije mogao da računa na povređenog Bibrasa Natha, čija je povreda bila jedan od razloga za poraz od Fejnorda, kao i za lošu igru srednjeg reda u utakmici sa Kruševljanima.

Crno-beli nepovezani, nervozni i jalovi 2
Foto:Starsport

U prvih 45 minuta Partizan je imao više loptu u posedu, terensku inicijativu i nekoliko poluprilika, ali nije uspeo da ozbiljnije ugrozi gol protivnika. Već na poluvremenu Stanojević je izvršio četvorostruku izmenu i to se odrazilo na zbivanja na ternu.

U prvih petnaestak minuta nastavka crno-beli su igrali mnogo brže, lopta se sve češće nalazila u kaznenom prostoru Kruševljana, a počele su da se ređaju prilike ispred gola čuvara mreže gostiju Vasiljeviča.

Posle jedne od takvih akcija vezni igrač domaćih Nemanja Jović je u 58. minutu fauliran u kaznenom prostoru, ali sudije u VAR sobi procenile su da povlačenje za dres nije faul.

Samo tri minuta kasnije mladi Milovanović je šutirao glavom sa pet metara, ali je lopta otišla pored desne stative, Isti igrač imao je i poslednju veliku priliku da donese trijumf svom timu, kada je u prvom minutu nadoknade u petercu zahvatio loptu glavom, ali je golman Vasiljević odbranio.

Crno-beli nepovezani, nervozni i jalovi 3

Foto: StarsportGosti su u drugom poluvremenu odustali od ambicije da eventualno ugroze gol Partizana. Jedan za drugim su se rušili na teren stadiona u Humskoj, tako da se između 70. i 85. minuta praktično nije ni igralo. Ipak, ova taktika im se na kraju isplatila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari