Neredi na fudbalskim stadionima u Engleskoj veći za trećinu 1Foto:. EPA/NIGEL RODDIS

Neredi na fudbalskim stadionima u Engleskoj veći su za trećinu ove sezone, navodi se u novim policijskim podacima.

Kako je danas preneo Skaj, gotovo polovina svih utakmica imala je prijavljeni incident, uključujući pirotehniku, bacanje raznih predmeta na teren i fudbalere i zločine iz mržnje.

Na polovini sezone zabeležen je porast nereda navijača od 36 odsto, ukupno 759 prijavljenih incidenata, u odnosu na 560 u istom periodu sezone 2019/2020.

Hapšenja na stadionima i oko njih porasla su skoro za 50 odsto, u poređenju sa prošlom sezonom u ovoj fazi. Do sada su obavljena 802 hapšenja, što je najveći broj incidenata koje je policija imala otkako je počela da vodi statistiku u sezoni 2015/2016.

Policija je navela i da viđa sve više slučajeva u kojima su mlađi navijači umešani u nerede.

Podaci su objavljeni posle utakmica za vikend u kojima je bilo ozbiljnih incidenata. Uhapšena su dva muškarca koja su sa tribine na kojoj su bili smešteni navijači Totenhema gađala fudbalera Čelsija Antonija Ridigera tokom utakmice na Stamford Bridžu u nedelju uveče.

Zbog nereda na Old Trafordu, na tribini navijača Vest Hema uhapšena su četvorica muškaraca, posle poraza njihove ekipe od Mančester junajteda 0:1 u subotu.

Policija je identifikovala muškarca koji je flašom pogodio fudbalere Aston Vile Luku Dinja i Metija Keša dok su slavili gol protiv Evertona u subotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari