Neubedljiva igra i minimalna pobeda Srbije u prijateljskoj utakmici protiv Kipra 1Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Fudbaleri Srbije zabeležili su minimalnu pobedu protiv Kipra 1:0 (1:0) u prijateljskoj utakmici odigranoj u Larnaki.

Jedini strelac na utakmici bio je Sergej Milinković Savić u sedmom minutu, a na asistenciju Lazara Samardžića.

Najbolju priliku na meču je potom imao Aleksandar Mitrović kada je u 11. minutu promašio penal.

Srbija je tako u ovom reprezentativnom „prozoru“ odigrala polovično.

Pre samo četiri dana izabranici Dragana Stojkovića Piksija izgubili su ubedljivo od Rusije rezultatom 4:0, dok su večeras na Kipru „upisali“ minimalnu pobedu.

Ipak, igra „orlova“ nije ni večeras bila obećavajuća pred najvažnije takmičenje koje nas očekuje ove godine – Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Promenio je selektor Srbije čak devet fudbalera u prvoj postavi u odnosu na prethodnu utakmicu, ali nije dobio ono što je želeo.

Naprotiv, Srbija je u dobrom delu drugog poluvremena strahovala da ne primi pogodak.

Domaćini su najbliži golu bili u 64. minutu kada je napadač Joanis Pitas pogodio stativu gola Predraga Rajkovića, a potom je u nastavku akcije Nikola Milenković izbacio loptu u korner sprečivši pa gotovo izvesno izjednačenje.

Sa druge strane igra Srbije je bila jalova i osuđena na kontre.

Ipak iz jedne izgledne situacije Luka Jović je propustio priliku da u 87. minutu reši pitanje pobednika, a onda su i domaćini u nadoknadi vremena imali priliku za izjednačenje, no u datoj situaciji se sjajnom intervencijom istakao golman Predrag Rajković.

Utakmicu je u izvesnom smislu obeležio i kapiten Dušan Tadić koji je umesto Lazara Samardžića ušao u drugom poluvremenu u igru i na taj način zabeležio 106. nastup za Srbiju, čime je postao apsolutni rekorder i usamljen na vrhu po broju mečeva za našu selekciju.

Iza njega su sada po tom parametru ostali Branislav Ivanović sa 105, Dejan Stanković sa 103 i Savo Milošević sa 102 utakmice u dresu sa nacionalnim grbom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari