Nezadovoljnim Marokancima meč za treće mesto sudi Katarac 1EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Fudbalski savez poraženog polufinaliste Svetskog prvenstva žalio se na suđenje u porazu od Francuske, pa saznao ko će mu arbitrirati u duelu sa Hrvatskom.

Senzacionalni Marokanci nisu uspeli da nastave seriju čudesa i probiju se do finala Mundijala u Kataru, a posle 0:2 protiv aktuelnog šampiona uputili su zvaničnu žalbu Međunardonoj fudbalskoj federaciji na suđenje Cezara Ramosa u tih 90 minuta ove srede.

U njoj su mu detaljno spočitali sporne odluke, s akcentom na situaciju u kojoj su još na terenu tražili penal nad svojim oborenim igračem: Meksikanac je putem društvenih mreže replicirao tvrdnjom da se radilo o simuliranju prekršaja a ne stvarnom faulu, uz napomenu da FIFA može da ponovi utakmicu, dok treća strana ćuti.

Praksa kaže da su šanse za presedan odluku toliko minimalne da nimalo nije realno očekivati novi susret istih selekcija, šta više sudijski organi FIFA su već delegirali delioca pravde za meč za bronzanu medalju, između Maroka i Hrvatske (17. decembar, 16.00). Pa je tako suđenje povereno Abdulrahmanu Al Jasimu iz Katara.

Kao glavni arbitar, ovaj 35-godišnjak je jedinu utakmicu na takmičenju u svojoj zemlji sudio još u prvom kolu grupne faze, između Sjedinjenih Američkih Država i Velsa (1:1). U ulozi četvrtog sudije bio je u dvoboju Portugala i Urugvaja. Al Jasim je FIFA-in sudija još od 2013. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari