Ni reči o koš-razlici 1Foto: KK Crvena zvezda mts

Bruka je doživljena protiv Monaka; delimično ublažena ubedljivim trijumfom nad Mornarom u ABA ligi, a kakva je šteta zapravo načinjena moglo bi bolje da se spozna večeras na gostovanju Andori u 8. kolu Evrokupa.

Sa potencijalnim brejkom na Pirinejskom poluostrvu, košarkaši Crvene zvezde bi protiv Breše u Beogradu imali zaista zicer za plasman u Top 16, što duel u Andori čini još značajnijim za srpskog velikana.

U odsustvu povređenih Dejana Davidovca i Alekse Radanova, trener Milan Tomić je na poslednjem meču protiv Barana mogao da se uveri u igračke kvalitete i psihofizičku spremnost Nemanje Nenadića. Prošlosezonski košarkaš FMP, ovoga puta pomeren na prirodniju poziciju beka-šutera, odigrao je dobar meč u oba pravca, uverivši košarkašku javnost da je neopravdano prečesto na hlađenju. Ohrabrujuće, Boriša Simanić bio je zaista koristan na oba dela terena, slikovito pokazavši koliko može biti opasan po rivala kada mu je šut našpanovan van linije 6,75. Upravo bi Nenadić i Simanić mogli večeras da budu od koristi treneru Tomiću, s obzirom na to da će prvom čoveku struke biti potrebna šira rotacija protiv jednog od najboljih napada u Evrokupu i neporažene ekipe na svom terenu.

– Posle poraza od Monaka kod kuće prva dobra reakcija je bila protiv Mornara. Pobeda nam je dosta značila zbog samopouzdanja. Sad imamo dve utakmice na strani, Andora, pa Partizan, a karakter ekipe se gradi na strani, ne kod kuće. Biće teška utakmica, oni imaju učinak od četiri pobede i tri poraza i mi moramo da odigramo kvalitetnu utakmicu da bismo pobedili. Idemo na pobedu, ne interesuje nas koš-razlika iz Beograda – poručio je trener Tomić, imajući u podsvesti da su crveno-beli u prvom meču pobedili „svega“ šest razlike (85:79).

Andori je odbrana najslabija strana: prosečno u Evrokupu primaju 85,9 poena, a naročito su „tanki“ na perimetru (38,2 odsto). Zahvaljujući Dilanu Enisu (bivši košarkaš Zvezde) i Albisiju, Andora igra u brzom ritmu, šutirajući za tri 31,6 odsto i dva 56,6.

– Andora je tim koji igra na energiju, dobro igraju kod kuće i sigurno će biti neizvestan meč. Mi ćemo probati da uradimo ono što smo planirali i nadamo se da će to biti dovoljno za pobedu. Trijumf bi dosta značio jer sledeću utakmicu u Evrokupu igramo kod kuće i to će nam biti dovoljno za prolaz dalje ukoliko pobedimo – ima jasnu računicu Ognjen Dobrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari