"Nije upiranje prstom u jednog čoveka već stručna procena": Direktor Novog Beograda za Danas o suspenziji Dušana Mandića 1photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Slobodan Soro objašnjava razloge udaljavanja kapitena iz tima.

Nekoliko dana posle gubitka titule šampiona Regionalne lige kao bomba je odjeknula vest da je najvredniji vaterpolista prvaka Srbije i finaliste poslednje Lige šampiona, Dušan Mandić, odstranjen iz ekipe Novog Beograda. I do daljnjeg nema pristup treninzima najmlađeg i najbogatijeg domaćeg kluba.

„To je isključivo odluka našeg trenera Živka Gocića, u čije znanje i rad klub ima apsolutno poverenje. Stali smo iza njega, jer smo ubeđeni da je imao dovoljno pravih razloga za svoj potez“, kaže za Danas direktor Slobodan Soro.

Kako je osvajač brojnih medalja sa reprezentacijom Srbije, zavidne karijere u inostranstvu, iz vode bazena „11. april“ izvučen posle polufinalnog poraza od Juga, a Novi Beograd prethodno ostao praznih ruku i u finalu Kupa Srbije, nekima sa strane deluje da mu je ispostavljen ceh za neostvarene klupske ambicije u dva od četiri takmičenja gde se visoko puca.

„Ne, nema govora o tome. Nije ovo nikakvo upiranje prstom u jednog čoveka već stručna procena Gocića. Mandićevih trenutnih igara, doprinosa u ekipi… Ne postoje bilo kakvi konteksti van vaterpolo priče“.

Jedna od čaršijskih teorija povodom „slučaja Mandić“ jeste i da je 28-godišnji Kotoranin, možda, napravio neki ekces, nekome se zamerio, nešto namerno izbegava…

„Nije ni na koji način remetio atmosferu, kao što nema govora ni o ličnim sukobima. Ponavljam da je ceo „slučaj“ lišen drugih dimenzija i konotacija“, kategoričan je bivši golman selekcije Srbije, koji je kao i trener Gocić delio svlačionicu i bazen sa Mandićem, dok su zajedno pravili grandiozne stvari za naš vaterpolo.

Direktor Novog Beograda ne isključuje mogućnost da Mandić bude vraćen u tim do kraja sezone, a za njegov status kaže da će biti razrešen kada se završe sva takmičenja.

„Sešćemo na kraju sezone i videti šta je najbolje i za klub i za njega. Do tada smo svi fokusirani na nastavak prvenstva i Lige šampiona. Svima su poznate naše ambicije“, zaključuje Soro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari