Nik Kalates želi da napusti Barselonu 1Foto: EPA-EFE/ MIGUEL ANGEL POLO

Barselona je sinoć završila sezonu na najgori mogući način, porazom u finalu Endesa lige od Real Madrida (1-3 u pobedama) uprkos tome što je počela sa prednošću domaćeg terena.

Ali loše vesti se tu ne završavaju, jer ovaj poraz može dovesti do raspada tima, manje-više i stvorenog da osvoji sve u ovoj sezoni.

Jedna od najproblematičnijih situacija je sa Nikom Kalatesom, kome je ostala još jedna godina ugovora, ali istražuje mogućnost kako da napusti Blaugranu.

Odnos grčkog pleja sa trenerom Šarunasom Jasikevičijusom se dosta pogoršao u poslednje vreme i igrač je željan da napusti tim.

Za njega su interesovanje pokazao Fenerbahče i Makabi iz Tel Aviva, mada postoje i opcije da košarku nastavi d aigra u Grčkoj.

Da bi to uradio, Kalates će morati da postigne dogovor sa Barsom za preostalu godinu svog ugovora.

Moraće se videti kakva je pozicija kluba i trenera Jasikivičijusa, mada je faktor koji bi mogao da ide u prilog njegovom odlasku visok ugovor koji ima u katalonskom gigantu.

Košarkaška sekcija ima uputstva da donekle prilagodi budžet za narednu sezonu novonastaloj situaciji u klubu i u tome bi značajno pomogao Kalatesov odlazak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari