Ivan Nikčević, krilo rukometne reprezentacije Srbije, veruje da je nedeljni test meč s Francuskom ispunio cilj. Ne zato što je svetski i olimpijski šampion slavio „samo“ s tri gola razlike, već zbog toga što su odmeravanjem snaga s najboljim timom današnjice tačno utvrđene trenutne vrline i, što je još bitnije, slabosti „orlova“ pred dolazeće prvenstvo Evrope u Austriji.

– Ne bih se previše bavio rezultatom, jer je i nama i njima, bez obzira što su igrali pred domaćom publikom, on ovoga puta bio u drugom planu. Oba selektora su isprobavala sve raspoložive igrače i razne taktičke varijacije u igri. Zbog toga je bilo periodičnih padova na svakoj strani. Francuzi su koristili naše, a mi njihove oscilacije, i to je normalno, pogotovo za ovu fazu priprema. Ono čemu težimo jeste maksimalno kraćenje tih loših intervala i njihovo pretvaranje u „ravnu liniju“ tokom većeg dela utakmice. To se odnosi i na igru pred našim golom i na realizaciju u napadu. Pozitivno je to što se vidi da imamo prostora za napredak i, smatram, vremena da napravimo zamišljeno – prepričava nam iskustvo iz Tulona rukometaš Portland San Antonia, koji s ostalim izabranicima selektora Seada Hasanefendića danas igra drugu prijateljsku utakmicu s „trikolorima“.

Kao njegovi reprezentativni saigrači ni šestostruki strelac u podnošljivom porazu od Karabatića i drugih francuskih zvezda ne bi da prognozira domete Srbije na EP, ali ima određena nadanja.

– Sanjamo polufinale. Kao i svaka druga selekcija, pretpostavljam, jer ne verujem da iko dolazi s idejom da odigra tri utakmice i vrati se kući. Upali smo u tešku grupu, ne znam da li ćemo već protiv Islanda napraviti korak ka drugoj fazi, ali siguran sam da ćemo meč odigrati iz sve snage. Duele sa Austrijom i Danskom, takođe. Ništa ne obećavamo, ali se nadamo najboljem – ne trči pred rudu Nikčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari